Patronii obligaţi să ne protejeze

5Comentarii
Patronii obligaţi să ne protejeze
TIMIŞOARA – Îi anunţă pe angajaţi că au drepturi speciale în aceste zile toride. Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş îi anunţă pe angajatori că trebuie să ia toate măsurile prevăzute de O.U.G. nr. 99/2.000 pentru asigurarea condiţiilor de microclimat la locul de muncă şi să asigure următoarele măsuri minimale.

Pentru ameliorarea condiţiilor de muncă este indicată reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice, asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite.

Pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor se impune asigurarea apei minerale adecvate, câte 2- 4 litri/persoană/schimb, asigurarea echipamentului individual de protecţie,asigurarea de duşuri. „Angajatorii care nu pot asigura condiţiile vor lua, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, următoarele măsuri: reducerea duratei zilei de lucru, eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru: până la ora 11,00 şi după ora 17,00, întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, prin recuperarea în următoarele 6 luni a timpului de reducere a duratei zilei de lucru sau de întrerupere colectivă a activităţii, cu menţinerea drepturilor salariale avute anterior sau fără recuperarea timpului de reducere a duratei zilei de lucru sau de întrerupere a activităţii, dar cu acordarea drepturilor salariale proporţional cu timpul efectiv lucrat”, ne-a cominicat Cornelia Corescu, inspector şef al ITM Timiş.

Aceste măsuri trebuie luate dacă temperaturile extreme ale aerului se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv. Nerespectarea măsurilor constituie contravenţii si se sancţionează, conform prevederilor O.U.G. 99/2000, cu amendă de la 1.500 la 2.500 ron.

Pentru asta, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, va intensifica controalele privind respectarea prevederilor O.U.G. 99/2000 de către angajatorii judeţului Timiş.

 • Meteo: Ne arde canicula!
 • 2007, cel mai călduros an din istorie
 • Seceta distruge culturile din ţara
 • Românii ar putea primi apă cu porţia
 • Măsurile Guvernului, ineficiente
 • Patronii ne protejează?
 •  

   

     5Comentarii

  Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

  inca 1000 caractere ramase

  Citiți principiile noastre de moderare aici !

  versiunea HTML a comentariilor

  Regulament de plasare a anunturilor