Patronatul Farmaceutic Banat va acţiona în instanţă MSP şi CNAS

1Comentariu
Patronatul Farmaceutic Banat va acţiona în instanţă MSP şi CNAS
Printr-o scrisoare deschisă adresată Guvernului României, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Preşedintelui României, Patronatul Farmaceutic Banat îşi exprimă indignarea faţă de conţinutul şi modalitatea apariţiei pe site-ul CNAS a proiectului Ordin Norme Contract Cadru 2009, publicat în 31 octombrie 2008, fără consultarea, în prealabil, a partenerilor implicaţi direct în contractul semnat pe anul 2008.

Reprezentanţii Patronatului subliniază faptul că un contract reprezintă ”o voinţă sau negociere între părţi, şi nicidecum un contract unilateral impus, reprezentând doar voinţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”. Patronatul Farmaceutic Banat respinge art.11, pct.2 din Anexa 30 care prevede, mai pe înţelesul tuturor, faptul că farmaciile vor elibera medicamente gratuite şi compensate cu un adaos de 0,8% faţă de 12% cît este în prezent, adaos care nu este regăsit în nici o farmacie din ţările membre UE. Framaciştii sunt de părere că adaosul de 0,8% nu le va permite să suporte cheltuielile de salarizare pentru angajaţi, chiria spaţiului, utilităţile, taxele şi impozitele la bugetul de stat. “Toate aceste motive cumulate, ne conduc clar pe drumul falimentului farmaciilor independente şi în acest fel este lezat dreptul nostru la proprietate şi la exercitarea profesiei de farmacist, care este o profesie liberă”, se subliniază în Scrisoare.
În concluzie, Patronatul Farmaceutic Banat doreşte o negociere bilaterală pentru Proiectul Cadru pe anul 2009 şi totodată propune o completare la acest proiect şi anume o taxă de servicii farmaceutice de minim 1 euro/produs farmaceutic prescris pe reţetele eliberate în regim gratuit şi compensat. În finalul Scrisorii, Patronatul Farmaceutic Banat îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Sănătaţii Publice şi Guvernul României aşa cum s-a întâmplat şi în alte ţări precum Germania şi Italia, iar daunele materiale vor fi suportate de persoanele care au conceput şi adoptat acest Proiect Cadru pe anul 2009, în cazul în care va fi aprobat sub această formă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor