Patriciu l-a dat în judecată pe Băsescu, omul de afaceri îi cere preşedintelui despăgubiri de 1 euro

25Comentarii
Patriciu l-a dat în judecată pe Băsescu, omul de afaceri îi cere preşedintelui despăgubiri de 1 euro
Dinu Patriciu a depus, joi, la Judecătoria Sectorului 1, o acţiune împotriva preşedintelui Traian Băsescu, cerând instanţei să-l oblige pe acesta la plata unui euro, despăgubiri pentru vătămarea drepturilor personale.

De asemenea, omul de afaceri Dinu Patriciu mai vrea ca hotărârea instanţei să fie publicată de preşedinte în două ziare de circulaţie naţională.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, după ce a prezentat avizul INEC, care constată că filmul în care apare lovind un copil nu este autentic, că unii încearcă să câştige alegerile prin falsuri şi miniciuni şi a ţinut să-i transmită lui Dinu Patriciu să-i fie “ruşine”.

“Eu continui să aştept întâlnirea cu domnul Geoană şi în seara asta, dar până una alta aş vrea să arăt că am primit avizul numărul 181 de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice, obiectul expertizei a fost următorul: prin adresa din 30.11.2009 s-a solicitat cu privire la o înregistrare de pe un CD întocmirea unui aviz de specialitate având ca obiect să se stabilească dacă înregistrarea conţine urme de intervenţie tehnică în sensul modificării integrităţii. CD-ul a reprezentat fidel înregistrarea din ziarul Gardianul”, a declarat miercuri seară şeful statului, la sediul său de campanie.

“Voi citi concluziile acestui aviz care are 18 pagini, pe care îl voi utiliza de altfel şi în procesul cu domnul Patriciu. Concluzii, capitolul 6 al avizului: Înregistrarea contestată conţine elemente de editare computerizată în sensul alterării integrităţii, nu este autentică şi nici nu reprezintă o copie realizată cu acurateţe a unei înregistrări autentice”, a repetat şeful statului de două ori concluzia avizului de specialitate INEC.

Băsescu a constatat că “unii încearcă să câştige alegerile prin realizarea unor falsuri şi prin minciună”. Mai mult şeful statului a ţinut, dincolo de concluziile avizului, să tragă o concluzie personală, pe care a rostit-o pe un ton emoţionat: “Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!”. Băsescu a părăsit apoi sala fără alte comentarii.

Institutul Naţional de Expertize Criminalistice (INEC) a trimis, miercuri, Administraţiei Prezidenţiale, avizul de specialitate solicitat cu privire la autenticitatea filmului în care preşedintele Traian Băsescu ar lovi un copil, făcut public de presă, informează Ministerul Justiţiei.

Preşedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată pe omul de afaceri Dinu Patriciu, chemând în instanţă şi Best Media, societatea care editează ziarul “Gardianul”, acţiunea fiind înregistrată pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, primul termen acordat fiind 21 aprilie 2010.

În acţiunea depusă la Judecătoria Sectorului 1, Traian Băsescu solicită ca Patriciu şi firma Best Media să fie obligaţi la despăgubiri în valoare de 1 leu, ca urmare a vătămării imaginii sale prin difuzarea imaginilor în care ar lovi un copil.

De asemenea, Băsescu cere ca decizia instanţei să fie publicată în două ziare centrale, precum şi obligarea părţilor la plata cheltuielilor de judecată.

Best Media Press este societatea care editează “Gardianul”, ziarul care a postat, pe site-ul său, filmul în care se presupune că şeful statului ar fi lovit un copil.

Traian Băsescu a anunţat, sâmbătă, că îl dă în judecată pe Dinu Patriciu pentru “minciună şi trucarea unor filmări”, precizând că omul de afaceri a afirmat că l-a văzut pe şeful statului lovindu-l de două ori pe copilul din Ploieşti, iar pe ziarul “Gardianul”, pentru că a prezentat un film trucat.

“În mod cert, la 20 de ani de la revoluţie, românii nu mai pot fi păcăliţi, ei nu mai pot fi manipulaţi cu filme trucate, în care fără ruşine amestecă viaţa unui copil, un copil care este supus unei presiuni mediatice extraordinare doar în interesul candidatului Mircea Geoană, utilizându-se pentru aceasta filme trucate. Nu vreau să mă întreb cum s-ar fi simţit oricare dintre noi dacă în această situaţie ar fi fost un copil al nostru”, a spus Traian Băsescu.

Candidatul PDL la Preşedinţie a mai spus că îi va da în judecată pe omul de afaceri Dinu Patriciu şi pe cei de la ziarul “Gardianul”. “Pentru minciună şi trucarea unor filmări îl dau în judecată pe Dinu Patriciu şi cotidianul Gardianul şi fac acest lucru pentru că au prezentat un film trucat”, a declarat Băsescu.  ” Înainte de orice, cred că presa care a introdus în circulaţie un film trucat ar trebui să răspundă în mod elementar la câteva întrebări. În primul rând, dacă, înainte de a introduce filmul în circuitul public, acest film a fost verificat la Institutul Naţional de Expertiză, în al doilea rând, şi aici mă adresez direct ziarului Gardianul, dacă măcar după introducerea în circuitul public al unui film trucat a avut curiozitatea să facă o expertiză a acestui film. Dacă au avut-o, le cer să facă public rezultatul”, a mai spus preşedintele.

Cotidianul “Gardianul” a postat, joi, 26 noiembrie, pe site-ul său o înregistrare video în care preşedintele Băsescu se află pe o scenă, la o manifestare electorală, despre care se spune că ar fi la Ploieşti, în 2004,  iar imaginile arată că ar lovi un copil. Înainte de acest incident, Băsescu este abordat de o femeie care vorbeşte, din cate se înţelege, despre un copil handicapat şi că este disperată că va fi evacuată. Băsescu se apleacă spre femeie spre a-o asculta, părând că o ia de mână. Imediat după momentul în care Traian Băsescu l-ar fi lovit cu mâna, copilul s-a dat puţin în spate râzând.

Despre incidentul de la Ploieşti a vorbit, cu o zi înainte, la Realitatea Tv, Dinu Patriciu. Omul de afaceri a precizat, ulterior, că filmul ar fi mai lung şi că preşedintele l-ar fi lovit de două ori pe copil la Ploieşti, unde el ar fi fost de faţă. Şi Patriciu a spus sâmbătă că îl va da în judecată pe Traian Băsescu pentru calomnie.

Sursa: Newsin25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor