Pataniile unei timisorence cu iluminatul stradal: Mi-e teama sa dorm cu geamurile deschise

De Roxana Deaconescu
20Comentarii
Pataniile unei timisorence cu iluminatul stradal: Mi-e teama sa dorm cu geamurile deschise
© Tion: Pataniile unei timisorence cu iluminatul stradal: Mi-e teama sa dorm cu geamurile deschise
A trecut aproape o lună de când o timișoreancă încearcă să rezolve o problemă ce ține de autoritățile publice. Pe strada pe care locuiește aceasta nu funcționează iluminatul stradal, iar femeia se teme să doarmă cu geamurile deschise, pe caniculă, ea locuind la parter. A dat zeci de telefoane, atât la Enel, cât și la primărie sau la Elba, însă nu a rezolvat nimic.

Victoria Perca locuiește pe strada Dropiei din zona Dacia. Ne povestește că primul telefon pe care l-a dat la Enel a fost în 18 iulie, pentru a-i anunța pe cei de la compania care se ocupă cu iluminatul public în Timișoara că nu funcționează becurile montate în spatele blocului în care locuiește ea, unde se află și un punct termic al Colterm.

„După ce mi-a cântat robotul vreo cinci minute, nu mi-a mai răspuns nimeni. În 19 iulie a răspuns cineva la Call Center și am comunicat defecțiunea. În 21 iulie am sunat din nou la Call Center, am primit un număr de înregistrare. În 24 iulie, tot la Call Center Enel Timiș, un domn Napoleon mi-a spus că au fost să verifice, dar că nu se ocupă ei și să dau telefon la Primăria Timișoara. În aceeazi zi am sunat la primărie, mi s-a dat legătura la cei care se ocupă de iluminatul public, am vorbit cu doamna Daniela Talosi, i-am comunicat problema mea și i-am dat și numărul de înregistrare de la Enel. În ziua de 26 iulie am sunat din nou la primărie, la Direcția Tehnică și la Energetic și am comunicat din nou defecțiunea, unui domn Dragu. În 27 iulie, domnul Dragu mi-a dat un număr de înregistrare pentru sesizarea mea”, ne povestește cititoarea tion.ro.

A doua zi, femeia a sunat din nou la primărie, încercând s-o caute pe Daniela Talosi, dar i s-a spus că nu este, iar un alt angajat din primărie i-a promis că va insista la Enel și că ei nu au oameni care să rezolve situația.

În prima zi din august, timișoreanca revoltată a sunat iarăși la Call Centerul Enel, de unde i s-a spus să sune, pentru a cincea oară, la primărie, să afle care este societatea cu care municipalitatea are încheiat contract pentru utilități publice.

În aceeași zi, femeia a reușit să vorbească din nou cu funcționarul Dragu din primărie, după ce a insistat.

„Mi-a spus că are contract cu Elba Timișoara, abia a reușit să-i prindă la telefon și că o să trimită o echipă să constate defecțiunea. M-am interesat pe internet de numărul de telefon de la Elba, dar nu a răspuns nimeni. Am mai găsit un număr de telefon, la care am sunat în 3 august, iar un domn amabil mi-a spus să-l sun pe domnul Lucian Buda, că dânsul se ocupă de iluminatul public. În 4 august am vorbit cu acesta, mi-a confirmat că ei au contract cu primăria, dar nu pentru întreruperi de circuite, nu știe dacă defecțiunea este din cauza săpăturilor care se efectuează în zonă. Mi-am adus aminte că acum câteva săptămâni a venit lângă punctul termic al Colterm, în spatele blocului în care locuiesc, un utilaj excavator, cu număr de Giroc, care venea dimineața la ora 7 și apoi la anumite ore pleca pe teren”, ne-a mai spus Victoria Perca.

Cititoarea noastră a ajuns să sune până și la Primăria Giroc, în 7 august, încercând să afle dacă s-au făcut săpături în zonă și poate vreun Dorel a lăsat strada ei fără curent. I s-a promis că va fi resunată, dar asta nu s-a mai întâmplat. A doua zi a dat un telefon la Primăria Giroc, dar nu a aflat nimic, pentru că funcționarii de acolo încă nu aflaseră nimic. S-a întors cu apelurile către Elba.

„În 8 august am vorbit din nou cu domnul Lucian Buda, i-am comunicat ce am vorbit cu Primăria Giroc, și-a notat numărul excavatorului – 0096 Giroc, mi-a spus că a vorbit și dânsul cu domnul Dragu din Primăria Timișoara și aștept să văd dacă se rezolvă problema. I-am mai spus că în spatele punctului termic 48C se află un trafo T41705. De altfel, în zona apropiată blocului în care locuiesc se află trei puncte trafo. Sunt curioasă dacă a fost cineva să verifice dacă nu cumva de acolo provine defecțiunea”, ne-a mai povestit femeia.

Timișoreanca a ajuns la capătul puterilor din cauza unor becuri care nu mai funcționează pe strada ei. Spune că locuiește la parter și că se teme să doarmă cu geamurile deschise.

„Am scris și am dat atâtea telefoane deoarece eu locuiesc la parter, între cele patru blocuri unde sunt montați stâlpii electrici e întuneric beznă, pe canicula asta nu pot să dorm și eu cu ferestrele deschise de frica boschetarilor și a drogaților care umblă și ziua prin zonă. Și totuși, cine constată și rezolvă problema? Din câte mi-au spus și alți vecini de la blocurile de pe str. Labirint 2, Dropiei 7, str. Timiș au dat și ei telefoane, dar degeaba. Trebuie să se întâmple vreo nenorocire, ca apoi să se dea vina pe cel care moare? În speranța că dumneavoastră aveți mai multă autoritate decât mine, simplu cetățean al Timișoarei, poate se va rezolva și această problemă”, este strigătul ajuns la disperare al femeii din Timișoara.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor