Pasionaţii de arme sunt rugaţi să intre în legalitate

7Comentarii
Pasionaţii de arme sunt rugaţi să intre în legalitate
Timişoara - S-a aprobat Ordonanţa de Urgenţă nr. 26/2008, care prevede autorizarea persoanelor care deţin/doresc să achiziţioneze o armă neletală cu aer comprimat sau cu bile de cauciuc. Asta înseamnă că de acum accesul la acest tip de arme este mult mai uşor.

Cei care doresc să procura arme din acestă categorie, le pot procura numai cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii: să fi împlinit 18 ani, să nu fi fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiuni comise cu intenţie, prevăzute de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani; să nu fie învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte penale prevăzute cu pedeapsă mai mare de 2 ani; şi să fie apte din punct de vedere psihologic şi medical.
Poliţiştii reamintesc celor care deţin şi folosesc astfel de arme, că dacă nu au autorizaţie se pot face vinovaţi de deţinerea ilegală a armelor neletală şi de uz de armă neletală. În ambele cazuri se riscă puşcărie.
În judeţul Timiş sunt eliberate autorizaţii pentru un număr total 9.353 de arme. Din acestea arme letale sunt 5.916, neletale 3436.Din categoria armelor neletale fac parte armele supuse notificării (2054), şi cele supuse autorizării (1383).7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor