Pasi concreti pentru accesarea a 10 milioane de euro pentru o noua maternitate la Timisoara

De Adrian Panduru
Pasi concreti pentru accesarea a 10 milioane de euro pentru o noua maternitate la Timisoara
Se vorbește de mult timp despre o nouă maternitate pentru Timișoara, iar acum se fac și primii pași concreți în ceea ce privește proiectul. Maternitatea ar urma să fie construită între Spitalul Județean Timișoara și Casa Austria, pe fonduri transfrontaliere. În septembrie, proiectul va fi depus pentru a se accesa fonduri europene.

Maternitatea care ar urma să fie construită lângă Spitalul Județean Timișoara va avea zece compartimente, iar proiectul prin care se vor accesa fondurile europene va fi depus, cel mai probabil, în cursul lunii septembrie.

„Se lucrează intens pe plan medical şi pe plan structural la maternitate. Ne chinuim acum să vedem pe structură, pentru că la ora actuală structura trebuie neapărat să sufere modificări. Împreună cu Ministerul Sănătăţii lucrăm la schimbarea de structură, astfel încât toate compartimentele pe care le dorim a fi incluse în acest proiect să fie deja autorizate. Ne-am gândit la un număr de 9-10 compartimente şi, de asemenea, pe secţia de neonatologie, compartimentele aferente, respectiv prematuri, cronici şi eutrofici şi terapie intensivă şi sperăm ca până la jumătatea lui septembrie să fie definitivat şi să putem să lucrăm la scrierea proiectului, astfel încât undeva în septembrie să fie gata pentru a fi depus”, a spus managerul Spitalului Județean Timișoara Marius Craina.

Banii vor veni dintr-un proiect transfrontalier cu Ungaria, iar suma de peste 10 milioane de euro pentru maternitate este, spune managerul „Județeanului”, suficientă pentru construcție și dotare.

„Un proiect pe fonduri transfrontaliere aduce foarte multe beneficii, de aceea eu insist enorm de mult pentru atragerea de fonduri europene, pentru că Uniunea Europeană se implică foarte mult din punct de vedere financiar şi depinde doar de noi dacă suntem suficient de conştienţi de importanța acestor fonduri şi în ce măsură suntem pregătiţi să le atragem. În acest caz este vorba de un proiect transfrontalier cu Ungaria, a cărui valoare se va ridica la peste 10 milioane de euro pentru partea română şi undeva la 2 milioane pentru partea maghiară. Suma este suficientă atât pentru construcţia maternităţii, cât şi pentru dotarea cu aparatură complexă de ultimă generaţie, astfel că în momentul în care va fi finalizată construcţia şi dotarea să putem să spunem că avem o maternitate de nivel european”, a mai spus Craina.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor