Pasajul din Calea Şagului a intrat în… hibernare

25Comentarii
Pasajul din Calea Şagului a intrat în… hibernare
Timişoara – Incredibil! Pe pasajul din Calea Şagului nu lucrează, în continuare, nimeni. Joi, în zonă nu se afla nici picior de muncitor, deşi traficul este deviat pe două benzi şi se circulă cu dificultate. Reprezentanţii primăriei se declară nemulţumiţi de stadiul lucrărilor. 

 Muncitorii au trecut pe la pasajul din Calea Şagului, au decopertat o porţiune din partea carosabilă, sus pe pod, au deviat circulaţia pe câte două benzi şi au adunat grămezi de nisip pe laterale, iar sub pod au început lucrările la pilonii de susţinere, dar şantierul pare, la ora actuală, abandonat… Asta, deşi ordinul de începere a lucrărilor s-a dat prin luna mai. Şoferii sunt extrem de nemulţumiţi pentru că nu înţeleg de ce a fost nevoie să fie deviat traficul şi trebuie să circule bară la bară, în condiţiile în care nu văd nici urmă de muncitor… Dacă la început reprezentanţii primăriei susţineau că se lucrează sub pasaj, iar lucrarea este una extrem de complexă, motiv pentru care necesită timp, acum, şi aceştia se declară nemulţumiţi de modul în care societatea Drumuri Municipale înţelege să se ocupe de consolidarea pasajului: “Eu, personal, sunt nemulţumit de stadiul şi ritmul în care avansează lucrările la pasaj”, ne-a declarat şeful Direcţiei de Drumuri şi Transporturi a municipalităţii, Culiţă Chiş. Am încercat să aflăm de la directorul general al SC Drumuri Municipale SA, Cornel Bota, de ce nu lucrează nimeni, deşi unii reprezentanţi ai SDM declarau, totuşi, că… se lucrează: “Nu pot să vă spun, pentru că eu sunt plecat, sunt la volan… La revedere”, ne-a declarat Cornel Bota. Directorul tehnic al SDM, Valentin Martanov, nu a putut fi contactat telefonic.

Cert este că primăria a solicitat bani de la guvern pentru pasaj şi după ce au început lucrările, la ultima vizită a premierului Călin Popoescu Tăriceanu la Timişoara, la mijlocul acestei luni: “Premierul ne-a promis că va avea în vedere finanţarea pasajului dintr-un fond de rezervă al guvernului, am solicitat 9 milioane de lei. Noi nu mai puteam aştepta şi am început lucrările, dar am cerut guvernului să intervină, având în vedere importanţa obiectivului pe relaţia România-Serbia”, declara, atunci, primarul Gheorghe Ciuhandu. Oficialii municipalităţii au anunţat că de la 1 decembrie nu se vor mai da avize de spargere în oraş decât în cazuri de urgenţă, că vor fi sistate orice noi lucrări care erau prevăzute, dar aceştia dau asigurări că marile lucrări care sunt începute în oraş vor continua şi în aceasta perioadă. Reabilitarea pasajului are termen de execuţie doi ani!

Pasajul din Calea Şagului – se lucrează, dar nu se vede! Pod Sagului 10.08.2008

Calvar la intrarea în Timişoara pe Şagului Calvar Sagului 20.08.2008

Primăria recomandă evitarea pasajului din Calea Şagului! Lucrari pe Calea Sagului25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor