Pasagerii au incercat sa urce in avioane cu sucitoare si carlige de macara la Timisoara

De B.A.M.
Reactualizat la:
Aeroport Timisoara
Aeroport Timisoara - © Obiecte confiscate pe Aeroport Timisoara
Persoanele care tranzitează Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara au parte, la plecare, de o „expoziţie” mai puţin obişnuită. După zona de control, ei pot admira mai multe obiecte, confiscate, în ultimele luni, de angajaţii Serviciului de Securitate al aeroportului. În această colecţie se regăsesc cârlige de macara, bătătoare de carne, sucitoare sau arme de panoplie, cu care pasagerii încercau să ajungă în avion.

Aproape că nu există zi în care angajaţii Serviciului de Securitate al Aeroportului Internaţional Timişoara să nu fie miraţi de inventivitatea şi curajul unor pasageri care pleacă în vacanţă având asupra lor diverse obiecte interzise. Aceştia au instalat câteva cutii sigilate, după zona de control de securitate, în care se află obiectele confiscate de la pasageri.

Printre sutele de obiecte aflate în ciudata colecţie se află bătătoare de carne, spray-uri paralizante, sucitoare, furculiţe, cuţite şi cuttere, foarfeci şi curele cu ţinte metalice.

„Pasagerii sunt informaţi de personalul companiilor aeriene cu privire la ce au voie să ducă în cabina avionului şi ce nu au voie. Cu toate acestea, unii pasageri încearcă să treacă cu o serie de obiecte interzise: cuţite, furculiţe, obiecte contondente, spray-uri mai mari de 100 de mililitri. Dacă aceste obiecte sunt găsite în bagajul de cabină, ele sunt reţinute de către lucrătorii de la Brigada Antiteroristă. Sunt nişte cutii special amenajate pentru obiecte interzise. Am găsit agrafe de păr, furculiţe, bătătoare de carne, diverse chei şi şuruburi”, ne-a declarat Cristian Fieraru, şeful Departamentului de Securitate Aeroportuară din cadrul Aeroportului Internaţional Timişoara.

„Ni se pare normal ca omul să ducă în bagajul de mână ce doreşte, însă sunt nişte reglementări internaţionale care sunt impuse, iar lucrătorii de la Brigada Antiteroristă îşi fac treaba şi le reţin. Toate obiectele confiscate sunt apoi distruse”, a afirmat Călin Marinete, directorul Securitate şi Protecţie Civilă al Aeroportului Timişoara.

Cutiile sigilate ce adăpostesc ciudata colecţie de obiecte sunt inscripţionate, în română şi engleză, cu următorul mesaj: „Cutia aceasta este special făcută pentru obiecte interzise în bagajul de cabină. Vă rugăm nu aruncaţi monede înăuntru”. Explicaţia o primim de la un alt angajat al Aeroportului Timişoara, care a declarat că mulţi pasageri, în special străini, credeau că aceste cutii sunt destinate colectării de fonduri pentru organizaţii umanitare şi aruncau monede înăuntru.

De-a lungul timpului, angajaţii Serviciului de Securitate au avut de-a face cu diverse situaţii în care au fost nevoiţi să aplaneze conflicte, deoarece, inevitabil, unii pasageri cărora li se confiscă obiecte interzise în avion devin recalcitranţi.

„Angajaţii Serviciului de Securitate au reuşit să intervină în situaţii dificile, să aplaneze conflicte şi chiar să medieze tot felul de probleme care apar invariabil, acolo unde există un flux foarte mare de persoane. Direcţia de Securitate şi de Protecţie Civilă are o misiune extrem de importantă în cadrul aeroportului, nu doar păstrarea ordinii şi liniştii în cadrul aeroportului, ci şi actualizarea procedurilor interne cu legislaţia internaţională şi colaborarea cu celelalte instituţii de pe Aeroport, Poliţia Transporturi, Poliţia de Frontieră şi SRI”, a afirmat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Cornel Sămărtinean.

Pentru a evita aceste situaţii neplăcute, pasagerii sunt rugaţi să se informeze în timp despre obiectele pe care au voie să le ducă în bagajele de mână, în caz contrar acestea urmând să ajungă la „expoziţia” de obiecte confiscate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !