Parteneriat între Arad și Bekes pentru administrație!

De Andreea Pintea
Parteneriat între Arad și Bekes pentru administrație!
Un proiect transfrontalier este în desfășurare între județele Arad și Bekes, prin care se dorește, în principal, creșterea calității administrației.

ARAD. Județul Arad a încheiat un parteneriat cu județul Bekes și Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” pentru a realiza un proiect transfrontalier având ca obiectiv principal creșterea calității în administrație.

„Ne-am propus să facem schimburi de experiență, să promovăm valorile comune din județele Arad și Bekes, să aducem împreună funcționarii și consilierii ca aceștia să colaboreze în identificarea problemelor cu care se confruntă instituțiile și populația din ambele județe. Proiectul a fost acceptat pentru finanțare în cadrul Programului INTERREG VA România – Ungaria. Consiliul Județean Arad este liderul în cadrul parteneriatului, având sarcina de a coordona activitățile preconizate”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar.

Acesta a fost desemnat să fie, din partea română, președintele grupului de lucru care implementează proiectul. Printre activitățile care se vor realiza se numără: îmbunătățirea activității Comisiei Mixte Arad-Bekes – în acest sens fiind stabilite grupuri de lucru; renovarea sălii Iuliu Maniu de la sediul Consiliului Județean Arad de pe Bd. Revoluției nr. 81; pregătirea și publicarea unui Dicționar al valorilor culinare locale care va reuni preparate gastronomice comune populației din cele două județe. Dicționarul va fi tipărit în 800 de exemplare, în limbile română și maghiară.

Valoarea eligibilă a proiectului Consiliului Județean Arad este de 131.050 euro, iar pentru Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” este de 13.950 euro.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor