Parlamentarii au respins amendamentele care stabileau ordinea alocărilor bugetare către primării

Parlamentarii au respins amendamentele care stabileau ordinea alocărilor bugetare către primării
Parlamentarii au respins, miercuri, în plen, trei amendamente iniţiate de liberalul Relu Fenechiu, care fuseseră iniţial aprobate de Comisiile de buget-finanţe şi care stabileau ordinea de alocare a resurselor bugetare către administraţia locală pentru investiţiile în infrastructură.

La începutul lucrărilor plenului de miercuri, parlamentarii au votat trei amendamente discutate marţi seara, înainte de pauza de consultări. Amendamentele propuse de liberalul Relu Fenechiu primiseră aviz favorabil în Comisiile de buget-finanţe sâmbătă, dar nu au întrunit în plen votul necesar pentru a fi retrimise la comisii, ci au fost respinse.

Prin aceste amendamente se stabilea că alocarea resurselor bugetare către administraţia locală pentru lucrările de investiţii în infrastructură se face în următoarea ordine: achitarea facturilor restante, asigurarea sumelor necesare pentru cofinanţarea proiectelor cu finanţare nerambursabilă din fonduri europene, asigurarea fondurilor pentru continuarea lucrărilor începute şi pentru investiţiile noi.

Al doilea amendament admis în Comisii, dar respins în plen prevedea că introducerea la finanţare a proiectelor din cadrul fiecărui program naţional se face în funcţie de ordinea în care acestea au fost aprobate, iar al treilea că Guvernul, prin Ministerul Finanţelor Publice, va informa trimestrial Parlamentul României, în legătură cu modul de alocare a resurselor bugetare către unităţile adminstrativ-teritoriale, pe programele naţionale de infrastructură.

Dezbaterile din Parlament au fost întrerupte de pauza de consultări la un amendament admis de Comisiile de buget şi susţinut de Ministerul Finanţelor, prin vocea secretarului de stat Gheorghe Gherghina, care stabileştecă pentru asigurarea sumelor necesare finanţării schemelor de ajutor de stat conforme cu regulile comunitare, precum şi cele ce vor fi notificate şi aprobate de Comisia Europeană în domeniul agricol, Ministerul Agriculturii este autorizat să efectueze virări de credite bugetare în cursul întregului an cu avizul Ministerului Finanţelor Publice.

Sursa: Newsin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase