Parlamentarii au adoptat bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului

2Comentarii
Parlamentarii au adoptat bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului
Plenul Parlamentului a adoptat joi, cu 182 de voturi “pentru”, 112 “împotrivă” şi trei abţineri Anexa Legii bugetului de stat pentru anul 2010 privind bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Senatorii şi deputaţii au admis, cu 273 de voturi “pentru” şi un amendament al comisiilor de buget finanţe, care înseamnă de fapt o redistribuire. Astfel, s-a decis suplimentarea capitolului 70.01 – “Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică” – alineatul 51.01.01 (“Transferuri între unităţi ale administraţiei publice”) cu suma de 500 mii lei necesară finalizării tehnologiei de reabilitate seismică a clădirilor şi structurilor vulnerabile la seism pe anul 2010 şi pentru elaborarea noilor coduri de proiectare antiseismică.

În ceea ce priveşte sursa de finanţare, este indicată diminuarea în anexa 3/15/02 la capitolul 70.01 “Locuinţe, servicii şi dzvoltare publică” a alineatului 51.02.03 (“Subprogramul privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea şi / sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate”) cu suma de 500 mii lei.

În rest, senatorii şi deputaţii au respins şi în plen toate cele 3.396 de amendamente respinse de comisii. Nici măcar amendamentul deputatului PNL Gheorghe Gabor, pentru alocarea unei sume de bani în vederea ecologizării Poianei Narciselor nu a fost adoptat, deşi anul trecut acestui proiect, respins iniţial în comisii, i s-a alocat o sumă prin votul plenului. Tot iniţiatorul a punctat însă că banii distribuiţi în bugetul pe 2009 nu au fost ulterior alocaţi de minister.

Cu votarea bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, s-a încheiat prima parte a şedinţei de plen de joi, lucrările urmând a fi reluate la ora 13.30, la solicitarea preşedintelui de şedinţă, Teodor Meleşcanu. “O să vă rog să facem un efort la 13.30 să reluăm, că mai avem extrem de multe documente de dezbătut”, a cerut vicepreşedintele Senatului.

Sursa: Newsin2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor