Parintii se pregatesc sa-si inscrie copiii in clasa I. Vedeti procedura!

1Comentariu
Parintii se pregatesc sa-si inscrie copiii in clasa I. Vedeti procedura!
Părinţii care au copii ce urmează să meargă în clasa I trebuie să se pregătească pentru acest pas încă primăvară. Înscrierile încep în 3 martie şi se finalizează în 5 mai. Nu se fac înscrieri în afara acestei perioade. Cei care aleargă după o şcoală bine cotată trebuie să şte că prioritate au micuţii din zonele arondate acelei unităţi de învăţământ.

„31 mai este termenul de scoatere la concursul de titularizare a posturilor pentru învăţători. Până atunci noi trebuie să avem situaţia exactă a elevilor înscrişi în clasa I ca să ştim câte clase formăm şi câte norme didactice vor fi disponibile pentru titularizare”, spune inspectorul şcolar general din Timiş, Marin Popescu.

Viitorii elevi care locuiesc în zonele arondate unităţilor de învăţământ au prioritate în faţa celor care stau în altă parte a oraşului.

Inspectorul general a precizat că în afara acestei perioade nu pot fi făcute înscrieri, iar directorii şcolilor care nu respectă acest lucru vor fi sancţionaţi prin scăderea calificativelor la sfârşitul anului şi vor primi mustrări scrise. El îi asigură pe părinţi că vor exista locuri pentru toţi copiii în şcolile timişene.

„Există o disperare a unor părinţi pentru nişte şcoli considerate mai bine cotate, dar elevii din apropierea unităţii de învăţământ au prioritate la înscriere”, afirmă Marin Popescu. El a precizat că şcolile trebuie să afişeze, în fiecare zi, numărul de elevi înscrişi şi numărul de locuri rămase libere. „Unităţile de învăţământ trebuie să răspundă în timp util, adică una-două zile, solicitărilor părinţilor pentru a asigura o transparenţă cât mai mare”, a adăugat şeful IŞJ Timiş.

Pentru a asigura un mers al lucrurilor cât mai bun, inspectorul general a specificat faptul că grădiniţele eliberează o singură adeverinţă pentru viitorul şcolar. Aceasta îi serveşte pentru ca înscrierea în clasa I să poată fi făcută la o singură şcoală, pe baza respectivului act în original.

M.M. Hojda1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor