Parcările supraetajate din Timişoara – să le facem… magazine!?

16Comentarii
Parcările supraetajate din Timişoara – să le facem… magazine!?
Timişoara – Mai mulţi consilieri locali refuză să aprobe asocierea prin care ar urma să fie realizate cele două parcări supraetajate despre care tot auzim în ultimii ani, în Piaţa 700 şi zona Stadionului Dan Păltinişanu. Asta, pentru că se vorbeşte deja despre transformarea viitoarelor parcări în… spaţii comerciale!

După mai multe încercări eşuate de parteneriat cu diferite grupuri de firme, Consiliului Local Timişoara i se propune, în şedinţa de marţi, aprobarea unei asocieri în participaţiune între SC ADP SA şi SC Constructim SA, desemnat câştigător în urma unei selecţii de oferte, pentru construirea şi exploatarea a două parcări supraetajate. Una ar urma să fie în Piaţa 700, iar cealaltă în zona Stadionului Dan Păltinişanu, pe strada Diaconu Coresi. Proiectul de hotărâre a fost introdus în regim de urgenţă în Comisiile de specialitate ale CLT, fiind respins de mai mulţi dintre aleşi. Cel legat de Piaţa 700 a iscat cele mai multe discuţii, mai ales că există şi alţi investitori interesaţi de dezvoltarea zonei: „Noi, la Comisia economică, l-am respins, pentru că proiectul a venit în regim de urgenţă. Eu trebuie să-l analizez, nu-l aprob aşa pe genunchi. Exista un articol în proiectul de contract negociat pentru Piaţa 700 care prevedea că, în cazul în care se constată că nu e rentabilă povestea asta cu parcarea, aceasta poate fi transformată în spaţii comerciale. Ceea ce este mai grav e că în zona respectivă nu există un Plan Urbanistic Zonal făcut şi chiar şi arhitectul-şef a spus că n-ar fi bine să se facă această clădire până când nu este un PUZ aprobat. Scopul e clar, să se facă spaţii comerciale, să intrăm într-o combinaţie în care Constructimul are 75 la sută, iar ADP-ul – 25 la sută…”, ne-a declarat consilierul local Ion Răducanu, şeful Comisiei economice a CLT. Alţii nu ştiau de prevederea cu spaţiile comerciale: „Din punct de vedere patrimonial, e foarte ok, Constructimul construieşte, ADP-ul administrează, dar nici eu nu sunt de acord cu realizarea de spaţii comerciale, dacă există o astfel de prevedere”, spune consilierul Ciprian Bogdan.

Parcare sub ceasul floral?
Mulţi dintre aleşi au anunţat că nu vor aproba proiectul în actuala sa formă, dacă acesta va rămâne pe ordinea de zi a şedinţei de marţi. Se ridică şi o problemă legată de oportunitatea celor două amplasamente. Viceprimarul Sorin Grindeanu i-a propus directorului ADP, Liviu Barbu, scoaterea la licitaţie a altor două amplasamente, pentru realizarea a două parcări subterane. Este vorba de ceasul floral dintre Bega şi Continental, de care ar fi interesaţi mulţi, respectiv Piaţa Mărăşti, proiect a cărui realizare se află însă în negociere cu grupul lituanian care a cumpărat Cazarma U şi cere atribuirea directă, fără licitaţie, a terenului…16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor