Parcari subterane in Timisoara, deocamdata doar pe hartie

6Comentarii
Parcari subterane in Timisoara, deocamdata doar pe hartie
Consilierii locali au aprobat, marţi, în cadrul şedinţei de plen, un proiect care prevede scoaterea la licitaţie a mai multor spaţii deţinute de primărie, unde investitorii privaţi ar putea construi parcări subterane sau supraterane. Printre locurile propuse pentru edificarea acestor parcări se numără Parcul Botanic, Piaţa Victoriei sau Piaţa Unirii.

Consilierii municipali au lăsat deoparte certurile şi au votat, în unanimitate, marţi, un proiect ce prevede scoaterea la licitaţie, până în 30 iunie 2011, a mai multor spaţii care aparţin Primăriei Timişoara unde investitorii privaţi ar putea construi parcări subterane sau supraterane.

„Ar trebui minim opt spaţii să fie scoase la licitaţie. Dar rămâne de văzut şi ce sarcini juridice au acele terenuri, pentru că studiul aprobat azi nu lua în considerare dacă terenurile respective au sau nu au, din punct de vedere juridic, o restricţie. Va trebui ca acele locaţii să fie analizate de departamentul juridic şi să vedem să nu existe impedimente cu reţelele edilitare din subteran. Dar cel puţin trei sunt fezabile: este vorba de spaţiul de sub parcul din spatele Hotelului Continental, cel de la Parcul Botanic, unde, de asemenea, se poate face o parcare subterană şi sub Capitol”, a afirmat consilierul municipal Ovidiu Ciuhandu (PDL).

El a afirmat că alte locuri unde ar putea fi construite astfel de parcări subterane sunt Piaţa Victoriei şi Piaţa Unirii, însă, de asemenea, numai dacă acele spaţii nu prezintă probleme juridice sau edilitare.

„Există o comisie care negociază cu cei interesaţi de construcţia acestor parcări. Din câte ştiu eu, au fost două firme interesate de lucrul acesta. Faptul că se vor scoate la licitaţie e o chestiune, să vedem şi cine va veni la aceste licitaţii. Realizarea acestor parcări depinde de caietul de sarcini şi de fondurile de care dispune cel interesat”, a afirmat şi viceprimarul Adrian Orza.

Rămâne de văzut dacă acest studiu, aprobat, marţi, de consilierii municipali, se va şi concretiza începând cu jumătatea anului viitor sau va rămâne doar pe hârtie.

B.A.M.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor