Parcarea de la Modex va fi transformata in spatiu verde

De Alina Strugariu
24Comentarii
Parcarea de la Modex va fi transformata in spatiu verde
© TION: Parcarea de la Modex va fi transformata in spatiu verde
Odată cu planul de a reorganiza circulaţia în centrul Timişoarei, de a transforma pasajul din Piaţa Victoriei în pasaj auto şi de a realiza o parcare subterană cu 700 de locuri în apropiere, investiţie pentru care a fost aprobat recent studiul de fezabilitate, reprezentanţii primăriei intenţionează să desfiinţeze parcarea de la Modex. Pe locul actualei parcări, spre Muzeul Banatului, va fi spaţiu verde, anunţă primarul Nicolae Robu.

Consiliul Local Timişoara a aprobat, la finele săptămânii trecute, studiul de fezabilitate pentru reorganizarea circulaţiei şi reproiectarea infrastructurii rutiere şi de transport public în centrul oraşului, pe Inelul I de circulaţie, obiectiv de investiţie care cuprinde şi amenajarea pasajului auto Piaţa Victoriei şi realizarea unei parcări subterane cu 700 de locuri în zona străzii I.C. Brătianu.

Autorităţile locale intenţionează să reorganizeze circulaţia în sens unic în jurul centrului, cu strada Sf. Ioan dedicată doar mijloacelor de transport în comun şi pietonilor, respectiv cu accesul maşinilor mici prin noul pasaj rutier.

„Este vorba despre un inel de tranzit în jurul centrului istoric, cu sens unic de circulație, de minimum trei benzi. Se prevede un traseu scurt de Inel I, prin fața Operei, prin subteran, transformându-se pasajul pietonal actual în pasaj subteran auto. Va fi o alternativă de trafic existentă la dispoziția tuturor vehiculelor, dar va fi folosită de vehiculele mari care nu au dreptul să intre în pasaj. Alternativa este să parcurgă distanța de la intersecția strada Paris cu bd. Republicii, pe la Spitalul de Copii, prin fața Catedralei, apoi prin față primăriei, pe strada 20 Decembrie, până la MIU. Dar mașinile mici vor putea să ajungă din zona de la intersecția Paris cu Republicii la MIU pe un traseu incomparabil mai scurt, intrând în subteran prin fața Operei”, a explicat primarul Nicolae Robu.

În acest context, reprezentanţii municipalităţii intenţionează să desfiinţeze actuala parcare de la Modex. Să o transforme practic într-un spaţiu pietonal amenajat cu rondouri cu flori, la fel cum este Piaţa Victoriei.

„În subteran se va intra printr-un singur punct, de la intersecția Paris cu Republicii, și se va ieși după parcarea Modex. Parcarea și ea va fi modificată, va fi amenajată ca spațiu verde, nu va mai fi parcare, în acelaşi stil în care este amenarea spaţiului între Operă şi Catedrală. Deci se schimbă complet toată fața orașului”, a mai afirmat Robu.

Edilul vorbeşte despre desfiinţarea parcării încă de acum 3 ani, de când se pregătea demolarea „acvariului” din centru. Robu declara atunci că în locul parcării din Piaţa Huniade se va amenaja un spaţiu verde şi va fi realizată o fântână sau va fi amplasat un monument acolo după demolarea construcţiei.

Oficialii Primăriei Timişoara estimează că lucrările la pasaj vor începe chiar în 2016. Acum avem doar un SF aprobat.

Alte articole pe aceeași temă:

Primarul Robu vrea sa desfiinteze parcarea de la Modex

SF-ul lui Robu: in 2016 putem avea functional pasajul auto Piata Victoriei! Alesii i-au dat votul

Santier 4 ani in centrul Timisoarei. Pasajul, parcarea si refacerea drumurilor – 50 de milioane de euro24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor