Parcare subterana, hotel, SPA si spatii comerciale in zona Stadionului Dan Paltinisanu

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
10Comentarii
Investitorul care a realizat parcarea din Piata 700 vrea sa construiasca o noua parcare subterana
Investitorul care a realizat parcarea din Piata 700 vrea sa construiasca o noua parcare subterana
Investitorul care a realizat parcarea subterană din Piaţa 700 vrea să construiască o nouă parcare subterană, de 400 de locuri, un hotel de patru sau cinci stele, un centru de conferinţe, un SPA, restaurante şi spaţii comerciale în zona Stadionului Dan Păltinişanu din Timişoara, pe un teren concesionat de primărie către ADP. Rămâne de văzut dacă aleşii locali îşi vor da acceptul.

Investiţia, care vizează construirea unui imobil de cazare, birouri şi servicii cu parcaj public subteran şi amenajări exterioare, în regim 2S+P+5E+Er, pe strada Diaconu Coresi din Timişoara, în zona situată între Casa Tineretului, parcul din zona Stadionului Dan Păltinişanu şi McDonalds, se află la stadiul de Plan Urbanistic Zonal.

În prezent, PUZ-ul, care are ca beneficiar societatea Constructim, se află în faza de dezbatere publică, urmând ca la final, după consultarea publicului, să fie supus spre aprobare în Consiliul Local Timişoara.

„E vorba în principal de zona unde se află actuala parcare. Se doreşte o parcare subterană de 400 de locuri şi un hotel mai special, un SPA cu o clinică de recuperare medicală, facilităţi pentru sport şi altele. Noi am propus iniţial realizarea unui patinoar olimpic, dar nu am dispus de suprafaţa necesară de teren şi s-a renunţat la idee. Am încercat să valorizăm zona pentru că doar o parcare subterană nu e rentabilă, este un PUZ, să vedem cum va trece. Dacă domnul Perescu (n.r. – Lucian Perescu, directorul Constructim), cu care suntem în asociere, mai are bani, se va face. Eu îmi doresc din tot sufletul, ar fi un lucru extraordinar. Doar PUZ-ul l-a costat 25.000 de euro. Ne-am documentat, am fost şi la Mako, în Ungaria. Să vedem care vor fi reacţiile…”, a afirmat directorul ADP, Liviu Barbu.

Beneficiarul intenţionează să realizeze o construcţie cu două nivele subterane, parter, mezanin, patru etaje şi un etaj retras. Este vorba de un parcaj public cu două nivele subterane şi o capacitate de 400 de locuri, un hotel de patru sau cinci stele, un centru de conferinţe, un SPA, două restaurante, un bar şi o cafenea, spaţii comerciale, o zonă administrativa (recepţie, garderobă, cabinet medical, vestiare, birouri etc.)

Terenul vizat are aproape 10.000 de metri pătraţi şi este în proprietatea Prirmăriei Timişoara, fiind concesionat societăţii Administrarea Domeniului Public (ADP) SA Timişoara, care are un contract de asociere cu Constructimul.

„Datorită funcţiunilor pe care le va pune la dispoziţie (servicii, cazare, centru de conferinţe), proiectul generează un cadru pentru activităţi viitoare compatibile, creând condiţii pentru regenerarea zonei prin înfiinţarea (sau reamenajarea) de noi facilităţi sportive, de agrement ori alte tipuri de funcţiuni, şi înlesnind organizarea de evenimente viitoare pe diverse tematici (expoziţii, conferinţe, competiţii sportive etc.). Proiectul deschide posibilitatea realizării oricăror alte funcţiuni cu acces public prin suplimentarea numărului de locuri publice de parcare din zonă (asigurate de parcajul public subteran propus). Prin mărimea volumului construit suprateran propus, proiectul creează condiţiile pentru realizarea unei facilităţi de cazare de lux (hotel de 4-5 stele de lanţ internaţional) aşa cum nu există la ora actuală în Timişoara şi nici în localităţile din apropiere”, se arată în memoriul tehnic ataşat la documentaţia urbanistică propusă.
Pentru realizarea proiectului ar trebui tăiaţi 25 de arbori, care ar urma să fie ulterior înlocuiţi cu alţii. Totodată, se doreşte şi reorganizarea circulaţiei în zonă.

Beneficiarul acestui PUZ a realizat şi parcarea subterană din zona Pieţei 700 din Timişoara, care deocamdată stă mai mult goală decât plină…

Parcarea din Piata 700 e goala, soferii parcheaza pe mijlocul drumului si pe trotuare10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor