Parcare și parc pe strada Morii din Oradea

De Costel Demian
Parcare și parc pe strada Morii din Oradea
Primăria Oradea a finalizat lucrările pentru amenajarea de noi locuri de parcare pe strada Morii și are în plan realizarea unui parc.

Pe o suprafață de 1083 mp, s-au realizat 23 de locuri de parcare cu dimensiunea de 5×2.5 m.

„În cadrul lucrărilor au fost executate săpăturile și stratul de balast atât la accesul auto cât și la parcări, au fost montate bordurile, a fost reabilitat un podeț și au fost executate lucrările de canalizare pluvială. Totodată, s-a realizat stratul de piatră spartă, așternerea mixturilor asfaltice și realizarea marcajelor rutiere”, transmite municipalitatea.

Lucrările au fost executate de asocierea SC Drumuri Bihor SA, SC Proexco SRL, SC Drum Asfalt SRL și SC Electofor SRL, valoarea contractului fiind de 211.801,41 lei fără TVA.

Parc, în spate la Selgros

Tot în zona străzii Morii, administrația locală pregătește și realizarea unui parc, pe o suprafață care actualmente este neîntreținută și plină de gunoaie. Accesul în noul parc, cu o suprafață de 1.853 mp, se va face dinspre zona de blocuri, iar accesul secundar din direcția vestică dinspre prelungirea str. Morii.

Luna trecută a avut loc deschiderea ofertelor depuse pentru elaborarea proiectului pentru autorizarea lucrărilor, a proiectului tehnic de execuție a lucrărilor, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru amenajarea parcului din zona străzii Morii. La licitația organizată s-a prezentat un singur ofertant. Momentan are loc evaluarea documentației.

„Scopul investiției este modernizarea unui spațiu verde degradat, în vederea creării unui parc contemporan, atractiv pentru locuitorii din zonă. Ne dorim ca parcul să fie un spațiu util pentru toate vârstele, un spațiu de odihnă care este destinat în același timp atât sportului cât și plimbărilor în aer liber”, a precizat viceprimarul Florin Birta.

Lucrările propuse sunt: amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii, amenajarae unui teren de baschet, realizarea a două alei transversale care să lege diferite zone ale parcului, platforme asfaltate delimitate de borduri din beton, montare bănci clasice cu spătar, montare coșuri de gunoi, amenajare spații verzi, montare rastele pentru biciclete, realizarea unui sistem de irigare automatizat, realizarea unui gard metalic la terenul de baschet, împrejmuirea parcului, realizarea iluminatului public.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 1.079.000 lei cu TVA, iar dacă totul decurge fără probleme, lucrările de amenajare a parcului vor începe în cursul lunii septembrie0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor