Parcare gratuita pentru angajatii MAI si MApN, la Timisoara

De Roxana Deaconescu
9Comentarii
Parcare gratuita pentru angajatii MAI si MApN, la Timisoara
© TION: Parcare gratuita pentru angajatii MAI si MApN, la Timisoara
Nu numai străinii parchează gratuit în Timișoara, ci și angajații MAI și ai MApN care participă la misiuni și operații peste hotare, în cazul în care consilierii locali își dau acordul. Este vorba, mai exact, despre militarii care au participat la operațiuni speciale în afara țării, cum sunt cei care au fost pe front în Irak sau Afganistan.

La următoarea ședință ordinară, consilierii locali vor decide dacă vor oferi abonamente gratuite „beneficiarilor OUG nr. 82 și altor categorii asimilabile”, la cererea făcută de Asociația Militarilor Veterani și Veterinarilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”.

„Asociația ne solicită să analizăm posibilitatea scutirii de la plata taxei de parcare din municipiul Timișoara pentru militarii, polițiștii și jandarmii veterani ai teatrelor de operații, pe considerentul că, datorită actelor lor de curaj și sacrificiu, merită recunoașterea pe care societatea civilă o datorează acestor categorii speciale. OUG nr. 82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat reglementează modalitățile de recunoaștere a meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare, prin acordarea unor distincții și crearea posibilității menținerii în structurile Ministerului Apărării naționale a răniților, a celor care au dobândit alte afecțiuni fizice sau a celor care au devenit invalizi pe timpul ori din cauza participării la acțiuni militare, precum și prin acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat”, se arată în referatul ce însoțește proiectul de hotărâre.

Așadar, abonamentele gratuite ar urma să se elibereze „pentru un an persoanelor care fac dovada că sunt beneficiari ai drepturilor conferite prin OUG nr. 82/2006, cu modificările și completările ulterioare, respectiv personalului Ministerului Apărării Naționale și ai Ministerului Afacerilor Interne, care fac dovada participării la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, respectiv că dețin în proprietate personală un autovehicul”, se arată în proiectul de hotărâre.

Practic, angajații MAI și ai MApN ar avea drept de staționare pe timp nelimitat în orice zonă tarifară, cu excepția zonei 0 – verde, unde abonamentul nu are valabilitate. Abonamentele gratuite ar urma să se elibereze pentru un singur autovehicul/persoană, fiind inscripționat cu numărul de înmatriculare și netransmisibil.

Consilierii locali au adoptat, încă din luna aprilie a anului 2013, Regulamentul de funcționare a sistemului de parcare a autovehiculelor în Timișoara, prin care i-au scutit de la plata parcării și pe cetățenii străini care tranzitează Timișoara. Rămâne de văzut dacă vor fi de acord să-i lase să parcheze gratuit și pe angajații MAI și ai MApN care au participat la misiuni în afara țării.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor