Parcare-gigant în Piaţa Mică

Parcarea din Piaţa Mihai Viteazul se va întinde pe 5,6 hectare, după ce municipalitatea a decis extinderea acesteia.Municipalitatea a decis că se impune majorarea suprafeţei parcării ce urmează a fi construite în Piaţa Mihai Viteazul.

Până de curând, toată documentaţia pregătită de specialiştii executivului local se baza pe amenajarea unei parcări modeste, pe o suprafaţă de doar 1,22 hectare. Odată cu decizia de extindere a parcării, va trebui refăcută întreaga documentaţie. Iniţial, întocmirea planului urbanistic costa estimativ circa 300.000.000 de lei vechi. După ce s-a mărit zona studiată faţă de tema de proiectare şi după ce Ministerul Cultelor a mai solicitat realizarea unui studiu, costurile de realizare a PUD-ului depăşesc jumătate de miliard de lei.

Consilierii locali au aprobat la finele săptămânii trecute alocarea celor 224 de milioane de lei care lipseau în vechiul program de investiţii. Cert este că intenţiile municipalităţii de modernizare a pieţei nu se vor materializa foarte simplu. Până acum, la Primărie, au fost depuse 126 de contestaţii semnate de proprietarii de gherete sau pur şi simplu comercianţi la tarabe care îşi câştigă aici traiul.
Regulament de plasare a anunturilor