Panourile radiante aduc razele soarelui in casa

15Comentarii
Panourile radiante aduc razele soarelui in casa
Piaţa tehnologiilor pentru încălzirea spaţiilor publice şi a locuinţelor oferă alternative tot mai multe, mai economice şi mai benefice pentru activitatea umană. Iar una dintre cele mai atractive dintre aceste alternative se bazează pe cel mai natural principiu al căldurii, cel al radiaţiilor solare.

Panourile radiante se impun tot mai mult în acest domeniu, noua tehnologie se bazează pe radiaţiile infraroşii, aceleaşi prin intermediul cărora soarele încălzeşte Terra. Fără nici o exagerare, panourile radiante aduc soarele în casă. Iar instalarea este mai mult decât facilă, nu există ţevi, calorifere, centrale sau alte asemenea accesorii. Panoul radiant se montează fie pe perete, poate deveni foarte uşor un tablou decorativ, fie pe tavan unde se poate îngloba în plăcile de gipscarton sau tavan fals, cea de a doua variantă fiind de preferat. Panoul se prinde de suportul de zidărie cu ajutorul mijloacelor clasice de genul diblurilor, se leagă printr-un cablu electric la reţea, se montează un termostat şi instalarea este finalizată.

Avantajele sunt certe şi multiple. Nu există riscul aferent instalaţiilor de încălzire clasice: apariţia monoxidului de carbon, scăpări de gaze, implicit pericol de explozie sau asfixiere. După cum se ştie, radiaţiile infraroşii sunt benefice sănătăţii, acestea elimină bacteriile şi microbii, aceasta înseamnă că încăperea în care sunt instalate sunt mai sănătoase. Orice organism are nevoie de radiaţiile infraroşii pentru o dezvoltare armonioasă. Mamele ştiu cel mai bine efectul benefic al soarelui asupra copiilor aflaţi la vârste fragede. Conform cercetărilor efectuate de producătorii de asemenea panouri radiante, influenţa asupra sănătăţii omului sunt multiple: efect anti îmbătrânire – prelungeşte durata de viaţă a omului, relaxează şi reduce stresul şi efectele acestuia, reduce tensiunea arterială, îmbunătăţire a circulaţiei sangvine, apariţia cancerului este prevenită, ameliorări importante ale efectelor alergiilor, ameliorează simptomele astmului, ameliorează simptomele menopauzei. De asemenea, elimină mirosurile neplăcute şi bacteriile periculoase pentru sănătatea omului, precum şi acarienii din locuinţe.

Un panou de dimensiuni standard poate încălzi lejer o cameră de 20 de metri pătraţi, dimensiune în care se încadrează aproape toate locuinţele din România. Randamentul acestei tehnologii este una dintre cele mai bune de pe piaţă, depăşeşte lejer 90% şi ajunge până la 95%. Ca şi costuri de exploatare un panou radiant are un consum de resurse cu 30 până la 50% mai mic faţă de tehnologiile consacrate, de genul centralelor termice pe gaz sau combustibil solid sau al centralelor electrice. Durata de funcţionare a unui panou radiant este apreciată la 25 – 30 de ani.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor