Panouri fonoabsorbante în zona pasajului din Calea Şagului

8Comentarii
Panouri fonoabsorbante în zona pasajului din Calea Şagului
Timişorenii care locuiesc în apropierea pasajului din Calea Şagului cer primăriei să monteze panouri fonoabsorbante pentru că nu mai suportă zgomotul produs de traficul infernal din zonă.

Cetăţenii din Consiliul consultativ de cartier Steaua-Fratelia s-au întâlnit recent cu reprezentanţii Primăriei Timişoara pentru a-şi expune problemele şi pentru a definitiva lista cu propunerile de investiţii prevăzute pentru anul viitor în cele două zone. Oamenii şi-au spus ofurile în ceea ce priveşte aspecte legate de mediu, drumuri, ordine publică şi curăţenie. Printre principalele problemele ridicate a fost şi cea a pasajului rutier din Calea Şagului, unde primăria a demarat, chiar dacă nu prea în forţă, lucrările de consolidare. Locuitorii din zonă s-au plâns de zgomotul produs de trafic şi au cerut primăriei montarea unor panouri fonoabsorbante. Reprezentanţii Direcţiei de Mediu spun că astfel de panouri sunt prevăzute în proiectul de modernizare. Consiliul consultativ a mai solicitat ca în spaţiul de sub podul din Calea Şagului să fie amenajate locuri de parcare. În altă ordine de idei, oamenii au cerut Poliţiei Comunitare să patruleze mai intens, în special în cursul serii, pentru că diverse persoane perturbă ordinea publică în parcul din zona Steaua, iar alţi cetăţeni dau foc vegetaţiei uscate sau altor deşeuri pe strada Dimineţii, deranjând vecinii. Oamenii legii au promis verificări şi sancţiuni. În aceeaşi zonă, pe strada Herculane, este în curs de amenajare clădirea unde va funcţiona cea de-a treia secţie a Poliţiei Comunitare. O veste bună, persoanele fizice şi asociaţiile de proprietari vor primi de la primărie material dendrologic pentru amenajarea zonelor verzi. Referitor la drumuri, tot la solicitarea consiliului de cartier, în această perioadă este în curs amenajarea străzii Progresul. Cetăţenii au mai solicitat asfaltarea străzii Vânătorilor şi a unei porţiuni din strada Emile Zola. Locuitorii de pe Vânătorilor au reclamat şi problema traficului greu, drept urmare va fi înaintată comisiei de circulaţie solicitarea de montare a unor indicatoare de limitare de viteză şi de tonaj în această zonă. Reprezentanţii tuturor consiliilor consultative de cartier din oraş sunt invitaţi, în 27 noiembrie, la întâlnirea anuală cu conducerea Primăriei Timişoara, pentru discutarea priorităţilor pe 2009, pentru fiecare zonă în parte.

Primăria recomandă evitarea pasajului din Calea Şagului!8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor