Panică în China, din cauza apei de la robinet

Panică în China, din cauza apei de la robinet
Scene de panică în oraşul Harbin din nord-estul Chinei, după ce autorităţile au anunţat că rezervele de apă au fost contaminate.

Poluarea, provocată de o explozie la o uzină chimică, a determinat sistarea furnizării de apă potabilă timp de patru zile.

Speriaţi, oamenii au dat buzna în magazine şi au cumpărat cantităţi impresionante de apă minerală, sucuri sau lapte. Anunţul că apa din Harbin, oraş în care trăiesc aproape 4 milioane de oameni, NU este potabilă, a apărut pe site-ul muncicipalităţii şi a avut efecte imediate. Speriaţi să nu se otrăvească dacă beau apă de la robinet, oamenii au început să-şi facă provizii de la magazine.

Rafturile s-au golit imediat, iar comercianţii au dublat preţurile. Ca să liniştească spiritele, autorităţile au anunţat că în oraş au sosit primele transporturi de apă potabilă.

Contaminarea rezervelor a fost descoperită abia după câteva zile de la explozia produsă la uzina petrochimică din oraşul vecin Jilin. Atunci au murit 5 oameni, iar întreaga zonă a fost acoperită de un nor uriaş de gaze toxice. Mai multe substanţe periculoase s-au infiltrat în apele unui rîu şi au ajuns în sistemul de alimentare al oraşului.
Regulament de plasare a anunturilor