Pandemia se apropie

Reactualizat la:
Pandemia se apropie
Noi cazuri de gripă aviară în China, H5N1 descoperit în Kuweit.Previziunile experţilor în legătură cu izbucnirea unei pandemii de gripă aviară prind un contur din ce în ce mai clar.

Autorităţile din Kuweit au anunţat că una dintre păsările bolnave de gripă aviară, descoperită recent, era purtătoare a virusului H5N1.

În acest timp, în China s-a înregistrat un nou focar, al optulea în doar trei săptămîni. Noul caz de gripă aviară a fost descoperit în provincia Hubei, din centrul ţării. Ministerul chinez al Agriculturii a precizat că a fost izolat un perimetru situat între două sate din districtul Jingshan, unde au murit deja 2500 de păsări.

Ca măsură de precauţie, au fost sacrificate peste 30 de mii de păsări din crescătorii situate pe o rază de trei kilometri în jurul focarului. În această zonă, primele morţi suspecte au fost constatate pe 2 noiembrie.

O săptămână mai târziu s-a confirmat că este vorba despre virusul H5N1. Deocamdată, în China nu s-a semnalat nici un caz de contaminare la om. Totuşi, ministrul Sănătăţii nu a exclus posibilitatea ca o adolescentă care a murit luna trecută să fi contactat maladia.
Regulament de plasare a anunturilor