(P) Alina Gorghiu: Timisoara va avea un spital regional din cele 8 pe care PNL le propune in Romania

Reactualizat la:
(P) Alina Gorghiu: Timisoara va avea un spital regional din cele 8 pe care PNL le propune in Romania
ADVERTORIAL. Doamnă Alina Gorghiu, care sunt cele mai importante proiecte cu care PNL vine în fața românilor în această campanie electorală?

Avem nevoie de creștere economică, de locuri de muncă mai multe și mai bine plătite. Cele 100 de măsuri liberale pentru România vin cu soluții concrete pentru dezvoltare. Vom crea un Fond de Investiții Urban-Rural și vom crea Banca de Dezvoltare şi Investiţii a României. Asta va însemna investiții publice importante, dar și fonduri pentru cofinanțarea investițiilor private. Vom reduce la jumătate numărul de taxe și impozite și vom generaliza cota unică de 16%, inclusiv prin reducerea TVA de la 20% la 16%. Vom aloca 1 miliard de lei ajutoare de stat pentru firme, în mod țintit, pentru a stimula activitatea economică. De aici vor veni resursele pentru susținerea celorlalte domenii.

Salariile profesorilor vor crește an de an, până la dublarea lor

Am văzut cum vreți să generați noi resurse, dar pe ce destinații le veți utiliza?

Sănătatea și educația sunt domenii esențiale. Venim în programul PNL cu construirea a 8 noi spitale regionale, dintre care unul va fi în Timișoara. Vestul țării merită un spital regional la standarde europene, iar locul firesc pentru construirea lui este capitala Banatului. Aș spune aici că politicile PSD pentru sănătate defavorizează regiunile țării. Ei au în vedere construirea unui mega-spital în București, dar neglijează orașele importante din țară.

De asemenea, PNL va extinde învățământul dual-profesional, stimulând colaborarea dintre școli și companii, precum și facilități pentru tinerii care urmează acest tip de învățământ. Pregătirea resursei umane aici este precondiția esențială pentru industrializarea României. Și avem în vedere motivarea profesorilor prin creșterea cu 20% a salariilor – an de an până la dublarea lor.

PSD e în continuare partidul lui Ion Iliescu

Pe de altă parte, PSD vine cu un program de campanie care conține unele promisiuni generoase. Cum să interpretăm aceste lucruri?

Dincolo de programe sunt oamenii – iar la PSD oamenii sunt Victor Ponta, Liviu Dragnea și alții ca ei, cu probleme de integritate. Acest partid e în continuare foarte tolerant cu corupția și e în continuare partidul lui Ion Iliescu. Îi încearcă mereu nostalgia justiției făcute în birourile PSD, îi domină în continuare impulsul de a cenzura ce nu le place – opiniile presei sau voturile românilor. Timișenii nu trebuie să uite că PSD a inițiat și votat pensiile speciale ale parlamentarilor, instituind un privilegiu absolut sfidător. Din toate aceste motive, PSD nu merită să mai conducă România.

(P) Publicat la comanda PNL Timiș, de SC Russmedia Newspaper SRL. Cod mandatar financiar: 11160004
Regulament de plasare a anunturilor