Ostaficiuc: Timişoara ar avea numai de câştigat dacă Ciuhandu ar semna un parteneriat politic cu PDL

57Comentarii
Ostaficiuc: Timişoara ar avea numai de câştigat dacă Ciuhandu ar semna un parteneriat politic cu PDL
Timişoara ar avea numai de câştigat dacă primarul Gheorghe Ciuhandu, care este şi preşedintele PNŢCD Timiş, ar accepta un parteneriat politic cu PDL – aşa consideră liderul judeţean al democrat-liberalilor din Timiş, Constantin Ostaficiuc.

Ostaficiuc a recunoscut, vineri, că a avut o discuţie cu Gheorghe Ciuhandu, însă nu la Bucureşti, ci la Primăria Timişoara, după alegerile prezidenţiale. În timpul discuţiei, liderul PDL Timiş susţine că i-a făcut primarului Gheorghe Ciuhandu o propunere de colaborare politică, dar acesta s-a arătat deschis pentru o colaborare administrativă.

Am avut o discuţie după alegeri cu domnul primar Ciuhandu. Am mers eu la primărie şi am avut o discuţie în ideea de colaborare. Şi este adevărat că i-am propus un proiect politic. Acest proiect nu s-a concretizat mai departe, a fost doar o propunere. Domnia sa dorea la momentul respectiv doar o colaborare admiminstrativă. Mi se pare corect un proiect politic. Timişoara nu este în opoziţie cu Guvernul Boc. Ce avantaje ar avea Timişoara dacă ar rămâne în opoziţie”, a spus Ostaficiuc.

În opinia preşedintelui PDL Timiş, Timişoara ar avea numai de câştigat dacă Ciuhandu ar intra într-un parteneriat cu PDL şi implicit Guvernul Boc.

 „Traian Băsescu a obţinut peste 89.000 de voturi în Timişoara. Deci Timişoara nu e în opoziţie cu Guvernul Boc. În actuala situaţie a bugetului, în condiţii de criză, mi se pare absolut obiectiv să fii de partea guvernului. În acest moment, Timişoara ar avea numai de câştigat dacă ar intra într-un parteneriat cu Guvernul Boc şi cu PDL”, a mai spus Constantin Ostaficiuc. El a precizat că, deocamdată, nu a primit niciun răspuns la această ofertă de la primarul Gheorghe Ciuhandu, însă ea rămâne valabilă şi, cu cât va fi acceptată mai repede, cu atât va fi mai bine.

Ostaficiuc a afirmat că în cadrul discuţiei avute cu Gheorghe Ciuhandu nu s-a discutat ce ar însemna concret acest parteneriat politic şi nici dacă semnarea acestuia ar putea duce la înlocuirea din funcţie a viceprimarului Sorin Grindeanu (PSD) cu un democrat-liberal.

Ciuhandu declara, zilele trecute, că ar fi deschis unei colaborări la nivel administrativ cu PDL, că democrat-liberalii, prin consilierii lor, „nu sunt excluşi de la bunul mers al treburilor”, dar până la o colaborare politică mai este cale lungă.

Ciuhandu susţine că Ostaficiuc i-a propus o colaborare politică57Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor