Ostaficiuc este şef „european”

7Comentarii
Ostaficiuc este şef „european”
Şeful aleşilor din Timiş a primit funcţie de şef la nivel european. Preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, a fost ales, pentru o perioadă de doi ani, până în noiembrie 2010, vicepreşedinte al Adunării Regiunilor Europei (ARE).

„Obţinerea mandatului de vicepreşedinte ARE este pentru mine o provocare deosebită pe care o voi onora cu atenţia şi cinstea cuvenită pentru a putea avea împreună realizări semnificative. În plus, experienţa şi cunoaşterea problematicilor regiunilor est-europene este un atu pe care noi, membrii ARE, ar trebui să-l valorificăm pentru a putea aduce la vremuri noi, soluţii noi”, a spus Constantin Ostaficiuc. Începând din luna septembrie a anului trecut, Ostaficiuc a deţinut funcţia de preşedinte al Comisiei pentru politică socială şi sănătate publică a ARE. Numirea a avut loc cu prilejul Adunării Generale a ARE, desfăşurată în perioada 12-14 noiembrie în oraşul finlandez Tampere. Michèle Sabban, vicepreşedinte al Regiunii franceze Ile-de-France va fi noul preşedinte al Adunării Regiunilor Europei. De asemenea, Peter Straub (preşedintele landului german Baden-Württemberg) a fost ales vicepreşedinte, iar Urs Wüthrich-Pelloli (Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene al cantonului elveţian Basel Landschaft) – vicepreşedinte trezorier. ARE este o organizaţie independentă a regiunilor şi cea mai largă reţea de cooperare interregională din toată Europa, reprezentând 13 organizaţii interregionale şi 270 regiuni din 33 de ţări. Creată în 1985, Adunarea Regiunilor Europei reprezintă vocea politică a regiunilor şi este un partener important al instituţiilor europene şi internaţionale, în toate aspectele de competenţă regională.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor