Organizatiile din Regiunea Vest au cerut peste 180 de milioane de euro prin Programul Operational Regional

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Organizatiile din Regiunea Vest au cerut peste 180 de milioane de euro prin Programul Operational Regional
Agenţia de Dezvoltare Regională Vest a primit în primul an de aplicare a Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 un număr de 173 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 181,92 milioane de euro. Mai sunt de accesat alte câteva zeci de milioane de euro!


Primul an de implementare a noii „ediţii” a Programului Operaţional Regional a fost unul bun, a anunţat Sorin Maxim, directorul ADR Vest. Până în acest moment proiecte au fost depuse spre finanțare în cadrul a 6 apeluri de proiecte – apeluri dedicate microîntreprinderilor (prioritatea de investiții 2.1A), reabilitarea termică a blocurilor de locuințe (prioritatea de investiții 3.1), patrimoniul cultural (prioritatea de investiții 5.1), îmbunătățirea mediului urban (prioritatea de investiții 5.2), infrastructura de drumuri județene (prioritatea de investiții 6.1) și turismul (prioritatea de investiții 7.1).

Dintre cele 6 apeluri de proiecte, apelul pentru microîntreprinderile din Regiunea Vest (prioritatea de investiții 2.1A) este încă deschis în vederea depunerii de proiecte spre finanțare, iar apelul pentru infrastructura de drumuri județene (prioritatea de investiții 6.1) a fost relansat, urmând ca din 6 ianuarie 2017 să se poată depune proiecte spre finanțare și în cadrul acestui apel de proiecte.

Valoarea alocării financiare pentru cele 6 apeluri lansate în 2016 reprezintă 30,46% (214,84 milioane euro) din totalul alocării financiare pentru POR 2014 – 2020 în Regiunea Vest (705,34 milioane euro).

În perioada imediat următoare, în luna decembrie a acestui an, conform calendarului agreat de Comitetul de Monitorizare al Programului Operațional Regional ce s-a întrunit în 24 noiembrie 2016 la Baia Mare, vor fi lansate patru apeluri de proiecte pentru prioritatea de investiții 2.2 care vizează îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii în întreprinderile mici și mijlocii; prioritatea de investiții 3.1/operațiunea B. clădiri publice – dedicată reabilitării termice a clădirilor publice; prioritatea de investiții 4.1 – destinată municipiilor reședință de județ, pentru depunerea Strategiilor de dezvoltare urbană şi a planurilor de mobilitate; prioritatea de investiții 8.1/operațiunea A. persoane vârstnice – dedicată infrastructurii de sociale pentru bătrâni.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !