Orban: Lucrările la autostrada Timişoara-Arad vor dura un deceniu

21Comentarii
Orban: Lucrările la autostrada Timişoara-Arad vor dura un deceniu
Fostul ministru al Transporturilor, actual primvicepreşedinte al PNL, Ludovic Orban, nu crede că cei 44 de kilometri ai autostrăzii Timişoara-Arad vor fi finalizaţi în mai puţin de zece ani. Orban s-a aflat la Timişoara pentru a participa la manifestările ocazionate de împlinirea a 20 de ani de la reînfiinţarea PNL în judeţul Timiş.

El s-a declarat dezamăgit că, la un an de la semnarea contractului pentru construcţia tronsonului de autostradă Timişoara-Arad, nu s-a reuşit decât să se facă o organizare de şantier şi, în ritmul acesta, a apreciat Ludovic Orban, lucrările se vor finaliza abia în zece ani.

“Contractul pe tronsonul de autostradă Arad-Timişoara a fost semnat la finalul mandatului meu. Astăzi, după un an, nu vezi decât organizare de şantier, mai puţin lucrări cu adevărat. Dacă se respectă ritmul în care au început lucrările, ele se vor finaliza în aproximativ zece ani, am făcut un calcul, poate chiar şi mai mult”, a declarat Orban. 

În opinia lui Orban, dacă ar fi avut doar 500 de milioane de euro la dispoziţie pentru investiţii în infrastructură, aşa cum are anul acesta actualul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, nu ar fi acceptat această funcţie, deoarece banii alocaţi de stat nu ajung nici măcar pentru exproprierile de terenuri pe tronsoanele de autostradă ce urmează să fie construite apoi din fonduri internaţionale.

“Alocările bugetare în zona de modernizare a infrastructurii, anul acesta, sunt de 500 de milioane de euro. Aceşti bani nu ajung nici măcar pentru exproprierile pe tronsoanele de autostradă pe care s-au semnat contractele pe timpul mandatului meu. Pe toate aceste contracte, de la bugetul de stat nu avem nevoie de bani decât pentru exproprieri. Lucrările sunt decontate, sunt finanţări ISPA, cum e centura Lugojului, sunt finanţări din programul operaţional sectorial pe transporturi, sunt finanţări BERD, BEI. Deci banii există şi din cauză că nu se fac exproprierile nu pot să înceapă lucrările şi nu pot să fie folosiţi aceşti bani, să intre în economia reală a României. “Eu, sincer nu pot să înţeleg. Dacă eram în locul lui Berceanu eu nu acceptam să fiu ministru al Transporturilor cu asemenea bătaie de joc de buget”, a mai spus Orban.

Pe de altă parte, Orban a afirmat că PNL este singurul partid în adevăratul sens al cuvântului care a mai rămas în România, PDL fiind doar o “adunătură de oportunişti”, iar PSD, o “expresie a nostalgiei”.

“La ora actuală, în România, există un singur partid politic în adevăratul sens al cuvântului, PNL. Un partid politic nu trebuie să fie o adunătură de oportunişti în jurul unui lider carismatic – Traian Băsescu – aşa cum e PDL. Un partid nu trebuie să fie nici expresia nostalgiei după nişte vremuri demult apuse aşa cum s-a constituit FSN, în jurul domnului Ion Iliescu, şi cum continuă să fie PSD”, a explicat Ludovic Orban.

El s-a declarat dezamăgit că mulţi oameni care au avut cu adevărat convingeri anticomuniste s-au lăsat seduşi de ultima relicvă a comunismului, care este Traian Băsescu.

“Mi se rupe sufletul, astăzi, să  văd că mare parte dintre cei care au făcut Revoluţia, care au participat la toate mitingurile anticomuniste de după 90, care au crezut în valorile democraţiei europene, occidentale, astăzi se lasă seduşi de ipocrizia, parşivenia fenomenală a camarilei portocalii, în frunte cu Traian Băsescu. De un exponent care nu este al democraţiei, al drepturilor şi libertăţilor individuale şi care este ultima relicvă a totalitarismului, Traian Băsescu”, a concluzionat Orban.

La manifestările prilejuite de împlinirea a 20 de ani de la reînfiinţarea PNL în Timiş au participat liderul filialei, Nicolae Robu, dar şi fostul preşedinte al PNL Timiş, Ovidiu Drăgănescu. De asemenea, în sală s-a aflat şi Horia Musta, care la 96 de ani este unul dintre cei mai vârstinici susţinători ai partidului şi unul dintre cei care au reînfiinţat PNL în Timiş în 1990. Printre cei care au participat la serbările liberalilor timişeni s-a aflat şi primarul Gheorghe Ciuhandu şi liderul UDMR Timiş, Halasz Ferenc.  21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor