OPORTUNITATE EXCEPTIONALA DE AFACERE: Poti cumpara cu doar 200.000 EURO fosta Fabrica de Caramida din Carpinis, si poti accesa acum fonduri europene intre 200.000 si 2,5 milioane de Euro

Reactualizat la:
OPORTUNITATE EXCEPTIONALA DE AFACERE: Poti cumpara cu doar 200.000 EURO fosta Fabrica de Caramida din Carpinis, si poti accesa acum fonduri europene intre 200.000 si 2,5 milioane de Euro
ADVERTORIAL. Locatia este in Comuna Carpinis, Jud. Timis, la 28 km de Timisoara. Se vand 30.000 mp de constructii, firma cu sediul in mediu rural este pe profit cu posibilitate accesare fonduri europene. Practic se vinde fosta Fabrica de Caramida care nu este functionala, necesita retehnologizare in cazul in care se doreste reluarea activitatii de fabricare a caramizii.

Locatia este pretabila si pentru transformare in sediu de ferma cu potential ridicat pentru accesarea de fonduri europene pe masurile 4.1 INVESTITII IN EXPLOATATII AGRICOLE si 6.4 Modernizare Activitati Neagricole pe noul PNDR 2014-2020. Locatia are punctaj marit, Localitatea Carpinis se afla pe lista “localitatilor cu constrangeri semnificative”

TERENUL FABRICII DE 30 HECTARE ESTE IN CONCESIUNE PE 40 ANI. EXISTA POSIBILITATEA EXTINDERII CU INCA 60 HECTARE DE TEREN AGRICOL IN IMEDIATA APROPIERE (PRETUL LA 60HA TEREN AGRICOL SE NEGOCIAZA SEPARAT). In total s-ar crea o exploatatie agricola de 90 hectare (60 hectare teren agricol in proprietate+ 30 hectare teren sediu in concesiune). Suma care poate fi atrasa prin accesarea de fonduri europene pe masura 4.1 INVESTITII IN EXPLOATATII AGRICOLE, pe noul PNDR 2014-2020 poate fi in valoare de maxim 2,5 MILIOANE DE EURO sau masura 6.4 Modernizare Activitati Neagricole cu accesarea sumei de maxim 200.000 euro.

Valoarea de inlocuire a cladirilor, a utilitatilor si elementelor de infrastructura de vanzare depaseste 1.000.000 EURO, insa pretul de vanzare pentru activele fostei fabrici de caramida ( cladiri amplasate pe sediul de 30 hectare) este de numai 200.000 euro datorita necesitatilor de natura financiar urgente ale proprietarului.

foto 1

Activele Fabricii se compun din:
1.Racord CFR propriu lungime 850 metri liniari. Racordul este functional pe 850metri si ofera posibilitatea amplasarii a unui siloz de cereale cu livrare pe cale ferata.
2. Post de transformare medie tensiune amplasat in incinta cu o putere instalata 250KW.
3. Suprafete ocupate de constructii:
*Suprafaţa totala cladiri: 8.600 m2, compusa din birouri, hale, ateliere, etc.
*Suprafata totala drumuri de incinta: 14.000 m2
*Suprafata platforme betonate: 12.800 m2
*Suprafata totala sproane: 8.700 m2 (constructie cu acoperis – fara pereti)
*Sopron inalt renovat recent in suprafata de 1200mp.

4. Hale inalte de productie pe structura de cadre beton (500mp+1500mp) –acoperisul necesita renovari.

5. Atelier de intretinere utilaje 60mp+309mp.

6.Grajd pentru animale (nepopulat)
7. Padocuri de beton
8. Pescarie in functiune – 10ha de luciu de apa (lac) care momentan este exploatat ca balta de pescuit si de agrement.

Terenul pe care sunt amplasate cladirile este in concesiune pe 49 ani. Concesiunea Terenului si proprietatea cladirilor sunt inscrise in CF. Preluarea concesiunii se poate face si pe o suprafata partiala din cele 30 hectare disponibile. Cele 30 ha compacte aflate in concesiune pe 49ani amplasate la sediul fermei se impart in:
a. 15ha de teren intravilan din care 3ha este ocupat de hale, cladiri, drumuri si platforme betonate.
b. 15ha de teren extravilan din care 10ha reprezinta luciu de apa (lac) care poate fi sursa pentru irigatii. Momentan la sediul firmei se cultiva 10hectare insa suprafata cultivata poate fi marita cu inca 6 hectare. Tot acest teren poate fi irigat cu investitii minime.

foto 2

Detailii legate de proprietate si utilitati:
Distanta de 1km pana la statia electrica a localitatii.

Distanta de 1km pana la sonda termala din localitate momentan neexploatata.

Zona intens agricola cu sol cernoziom cu cel mai inalt grad de fertilitate din Romania.

Utilităţi:
Alimentare electrica prin linie de medie tensiune, post de transformare propriu de mare putere. Linia de medie tensiune care deserveste fabrica coboara din linia principala Timisoara-Jimbolia la 500m de postul trafo existent.

Alimentare cu apă potabilă din reţeaua localităţii;

Foraj propriu cu adancimea de 50 m, statie pompare proprie, rezervor din beton ingropat cu capacitate de 400mc

Incalzirea se realizeaza cu o centrala proprie pe GPL sau lemne, instalatie incalzire cupru, calorifere inox.

Cladirea administrativa D+P+1E (sd=675mp) beneficiaza de finisaje moderne, parchet, geamuri termopane, este compusa din apartament 2 camere pentru administrator, baie bucatarie, spatii depozitare, birouri si terase la etaj.

Locuinte de serviciu D+P in suprafata de Sd=700mp compus din 8 apartamente cu 1 si 2 camere pentru angajati cu toate utilitatile, garaje cu 3 locuri cu usi cu deschidere cu telecomanda

Poarta acces auto in incinta prin automatizare cu telecomanda.

Telefonie fixă şi mobilă, internet.

Sistem de iluminat propriu pe timp de noapte

Sistem de supraveghere video

Proprietatea este imprejmuita in proportie de 80%.

Untitled

Locatia este multifunctionala, pretabila diverse domenii :
1. DOMENIU AGRICOL: parcare utilaje, dezvoltarea unui sistem de crestere intensiv de culturi cu valoare adaugata prin irigare la sediul fermei (sere si solarii si alte culturi intensive prin irigare din put propriu forat), amplasarea unui depozit de cereale pentru depozitarea productiei agricole la sediul firmei beneficiind de infrastructura existent, ferma de animale, piscicultura, etc
2. LOGISTICA: centru logistic, depozit regional de materiale de constructii cu livrare pe Cale Ferata proprie.
3. DOMENIU CONSTRUCTII: statie betoane, statie asfalt, spatii productie, ETC
4. TURISM: pescarie, dezvoltarea unui punct de interes turistic si agrement pornind de la cele 10ha de luciu de apa, accesarea de fonduri europene, posibilitate dezvoltare zona turistica avand in vedere si existenta unei sonde termale neexploatate la 1km distanta, teren de golf, circuit motocross etc.
5. ENERGII REGENERABILE: parc fotovoltaic, eoliene, centrala cogenerare cu ardere biomasa, etc.
Nota: Locatia este suficient de mare astfel incat sa poata acomoda TOATE activitatile de mai sus.

2

PRET DE VANZARE ACTIVE (CLADIRI+RACORD CFR+CONCESIUNE 30HA TEREN) 200.000 EURO. SE POT DISCUTA SI VARIANTE DE PLATA IN RATE SAU SCHIMB IMOBILIAR DAR AVANSUL ESTE DE MINIM 100.000 EURO.

ANUNTUL ESTE POSTAT DE PROPRIETAR, PRETUL ESTE FIX.

PRETUL LA CELE 60HA DE TEREN AGRICOL ESTE 5000 EURO/HECTAR.

TERENUL AGRICOL ESTE IMPARTIT IN PARCELE DE 12HA, 6HA, 4HA, 2HA, SI ESTE AMPLASAT LA O DISTANTA CUPRINSA INTRE 2 SI 15 KM DE SEDIUL CU CLADIRI.

CELE 60 HECTARE DE TEREN AGRICOL SE POT ACHIZITIONA SI SEPARAT.

Relatii la 0731. 169.677