Oportunitate de miscare la Timisoara. MEB Run Day: concurs amical de alergare la Padurea Verde

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Oportunitate de miscare la Timisoara. MEB Run Day: concurs amical de alergare la Padurea Verde
© TION: MEB Run Day: concurs amical de alergare la Padurea Verde
Mulți iubitori de mișcare din Timișoara spun că nu au unde alerga sau că ar vrea să facă acest lucru alături de alții. Ei bine, acum se oferă o alternativă – MEB Run Day. Este un eveniment care se desfășoară la Pădurea Verde din Timișoara, în fiecare marți, și unde iubitorii de mișcare merg să alerge.

MEB Run Day este un antrenament săptămânal conceput ca un concurs amical de alergare prin Pădurea Verde, organizat în 34 de etape, pe tot parcursul anului 2016.

„De ce să alergi pe asfalt (cea mai dură suprafaţă) şi să inhalezi noxele maşinilor din Timişoara, când poţi să-ţi protejezi articulaţiile şi sistemul respirator alergând pe trail în <<plămânul verde>> de lângă Timişoara. Vă propun săptămânal un antrenament în regim de concurs cu alţi alergători, care este mult mai motivant decât un antrenament în care tragi singur de tine”, spune Ciprian Ștefănescu, organizatorul evenimentului.

Ziua de desfăşurare este marţea, iar ora startului: înainte de apusul soarelui.

La alergare pot lua parte doar persoanele majore. Primesc puncte de participare doar alergătorii care termină o tură completă de traseu; participanţii au dreptul de a alege dacă doresc să facă o tură sau ambele (încălzire + concurs); dacă aleg să facă doar o tură, timpul obţinut este considerat ca timpul turei de concurs. Organizatorul recomandă efectuarea turei de încălzire şi apoi a celei de concurs.

Punctajul se dublează pentru participarea în condiţii meteo vitrege – ploaie, caniculă (peste 35 de grade) sau ger (sub 0 grade) .

Câştigă alergătorii care acumulează cel mai mare număr de puncte; în caz de egalitate are prioritate cel care a participat la mai multe ediţii; dacă şi acum se menţine egalitatea, se consideră timpul cel mai rapid obţinut de fiecare, pe parcursul tuturor ediţiilor din anul curent.

Clasamentul este disponibil aici.

Există două trasee: traseul I: cel “clasic”, pe potecă (o tură are 5.3 km), traseul II: cel pentru “contratimp / varianta de vreme rea” (o tură are 6.8 km).

Întâlnirea are loc în fiecare marţi, înainte de apusul soarelui, la colţul str. Fervenția cu str. Jupiter, în Dumbrăviţa (pentru traseul I) sau în parcarea din faţă de la Zoo (pentru traseul II). Vă veți deplasa împreună cu ceilalți alergători la locul startului (podeţul peste Behela pt traseul I sau bariera de la Zoo pt traseul II). Startul se dă astfel încât să nu vă prindă nici căldura, dar nici să încheiați pe întuneric.

În principiu se alternează traseele în fiecare săptămână sau dacă traseul I este impracticabil atunci se aleargă proba de contratimp pe traseul II.

Contribuţia de participare este de 5 lei de persoană, bani care vor fi utilizaţi integral pentru a premia la finalul sezonului podiumul clasamentului la general (locurile 1, 2 şi 3); cele mai multe victorii de etapă; cele mai multe participări (cumulat pt ambele trasee); alergătorul cu cele mai multe menţiuni speciale pentru cea mai semnificativă îmbunătăţire (faţă de timpii obţinuţi la ediţiile anterioare); câştigătorii ediţiei speciale din 25 oct (la care pot lua parte doar alergătorii care au participat la minim 15 ediţii MEB Run Day pînă atunci şi în care se pleacă tot în regim contratimp, dar la o diferenţa egală cu cea dintre recordurile personale ale participanţilor – în care nu mai contează cine-i cel mai rapid, ci contează cine îşi depăşeşte cel mai mult recordul personal).

Următoarea etapă, cea de-a 16-a, are loc pe 23 august.

În 27 decembrie are loc ultima etapă, cea cu numărul 34, iar festivitatea de premiere are loc vineri, 30 decembrie 2016.

Punctele pe care le obțineți pe fiecare etapă, regulament, traseu și orice informații le găsiți aici.

În aceeași zonă se desfășoară și alt eveniment: o cursă de biciclete la lăsarea serii, prin Pădurea Verde, sub titulatura – MEB. Practic, de la cursa de biciclete (MEB – inițiată de Felix Stroescu) s-au dezvoltat și evenimente de alergare. Ce înseamnă MEB? Ei bine… pentru a afla trebuie să participați.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor