Operatorii de transport persoane se lovesc de concurenta neloiala

10Comentarii
Operatorii de transport persoane se lovesc de concurenta neloiala
În Timiş, un număr de 12 operatori se ocupă în prezent ca populaţia judeţului să se poată deplasa acolo unde are nevoie. Dincolo de faptul că unii dintre aceştia au dorit să renunţe la câteva curse, iar alţii au cerut suplimentarea zilelor de circulaţie, toţi au în continuare aceeaşi problemă: concurenţa neloială făcută de persoanele private care transportă persoane.

Consilierii judeţeni au votat la începutul acestei săptămâni prelungirea cu încă doi ani a Programului de transport judeţean de persoane prin curse regulate, un program ce poate fi actualizat periodic, în funcţie de necesităţile de deplasare ale populaţiei.

„În acest moment este vorba de faptul că unele trasee sunt profitabile, altele nu. Sigur, a fost o licitaţie prin care s-au câştigat licenţele pe toate aceste trasee, fiecare operator şi-a făcut o analiză a lui şi a decis la ce renunţă şi ce mai vrea”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.

Acesta spune că, în prezent, sunt acoperite toate traseele din judeţ. El crede că singura hibă a programului o reprezintă concurenţa neloială care se face acestor operatori. „Ce nu e bine acum este acea concurenţă pe care o fac, nu neapărat operatorii, ci persoanele private, cu mijloacele de transport personale, care concurează în mod neloial şi ilegal aceste trasee. Am lucrat pe această problemă cu cei de la RAR şi de la Poliţie, sunt controale şi încercăm să stârpim, în măsura în care se va reuşi, acest fenomen”, a declarat liderul CJT.

Printre traseele pe care s-au cerut modificări pentru următorii doi ani se numără cele dintre Lugoj – Ştiuca – Zgribeşti sau Lugoj – Bârna – Botineşti, unde operatorii au cerut reducerea numărului de curse sau chiar renunţarea la acestea pentru că numărul de călători a scăzut considerabil. Dar mai sunt şi trasee precum cele dintre Făget – Poieni, Timişoara – Buziaş, Timişoara – Şag, Timişoara – Pădureni – Cebza sau Timişoara – Ghilad – Cebza, unde operatorii au solicitat suplimentarea zilelor de circulaţie şi introducerea de curse în zilele de sâmbătă şi duminică pentru că există solicitări din partea populaţiei. „Da, sunt curse şi sâmbăta şi duminica în judeţ. Este foarte bine că au vrut acest lucru. Noi nu intrăm în viaţa privată a unui operator. Intenţia noastră este de a acoperi întregul judeţ şi de a acorda posibilitatea tuturor cetăţenilor să circule, să vină spre centrele importante din judeţ precum Lugoj sau Timişoara”, a conchis Ostaficiuc.

Delia S. Barbu10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor