Operatorii de telefonie mobilă vor furniza muzică

Operatorii de telefonie mobilă vor furniza muzică
Marile companii din domeniul editării de muzică şi 23 de operatori de telefonie mobilă vor furniza muzică pe telefoanele mobile, serviciu disponibil pentru 690 de milioane de abonaţi din întreaga lume, inclusiv din România.

Noul serviciu, MusicStation, iniţiat de compania britanică Omnifone, va fi lansat în al doilea trimestru al anului şi va permite descărcarea nelimitată de muzică pe telefonul mobil la preţul de 2,99 euro pe săptămână, respectiv 1,99 lire sterline în Marea Britanie, sumă care include şi taxele de trafic.

MusicStation concurează astfel Apple, care şi-a anunţat luna trecută intrarea pe piaţa telefoanelor mobile cu iPhone, aparat care încorporează un player iPod pentru conţinut digital video şi muzical. Telefonul iPhone va fi comercializat din această vară în Statele Unite, iar în restul lumii începând din toamnă. “MusicStation va fi la dispoziţia a milioane de utilizatori până la sfârşitul anului calendaristic”, a declarat fondatorul Omnifone, Rob Lewis. Serviciul va intra pe toate pieţele vest-europene importante înainte de introducerea iPhone, iar primii operatori care îl vor furniza sunt Telenor, din Norvegia, şi Vodacom, partener de reţea al Vodafone, din Africa de Sud, a spus Rob Lewis.

Programul de descărcare şi audiţie de muzică va transforma majoritatea telefoanelor mobile în playere muzicale, chiar şi modelele care nu au fost proiecte în acest scop. “Aplicaţia funcţionează pe 75% din telefoanele mobile”, a precizat Rob Lewis, adăugând că numărul de telefoane care vor putea folosi serviciul este de câteva ori mai mare decât numărul de aparate iPod ce vor fi vândute. Apple intenţionează să vândă anul viitor zece milioane de aparate iPhone.

Telefoanele mobile sunt dotate de mai mulţi ani cu soft-uri care permit ascultarea de muzică, dar piesele provin de pe CD-uri sau de pe Internet, nefiind furnizate prin reţeaua operatorilor de telefonie mobilă. Lansarea iPhone a provocat îngrijorare în rândul companiilor de telefonie mobilă, întrucât Apple intenţionează să vândă muzică online prin intermediul iTunes Music Store.

“Apple va vinde muzică, ocolind operatorii de telefonie mobilă, atrăgând astfel o parte din piaţă”, a spus fondatorul Omnifone. Problema preocupă în special operatorii din Europa, unde majoritatea oamenilor au deja telefoane mobile, iar creşterea veniturilor poate fi obţinută din oferirea unor servicii precum vânzările de muzică şi accesul la Internet.

MusicStation funcţionează în reţele de telefonie mobilă de generaţia a doua şi a treia şi este posibilă descărcarea unei piese muzicale în timp ce asculţi alta. Serviciul include furnizarea de informaţii şi oferte personalizate în funcţie de preferinţe, precum şi opţiunea de a intra în legătură cu persoane cu gusturi muzicale similare.

Personalizarea opţiunilor se va păstra la reînoirea abonamentului, poate fi recuperată, în cazul pierderii sau deteriorării telefonului, sau transferată pe un nou aparat. “Este una dintre cele mai accesibile şi mai sigure platforme din câte am văzut”, a declarat Rob Wells, vicepreşedinte în domeniul digital la Universal Music Group.

Serviciul MusicStation va fi disponibil în Australia, Belgia, Cehia, Franţa, Germania, Grecia, Honk Kong, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Noua Zeelandă, Filipine, Polonia, Portugalia, România, Singapore, Africa de Sud, Spania, Suedia, Turcia şi Marea Britanie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor