ONU. Un miliard de oameni suferă din cauza secetei

Un miliard de oameni suferă din cauza secetei
Un miliard de oameni suferă din cauza secetei
Un miliard de oameni suferă, în prezent, din cauza lipsei de apă, arată statisticile Organizaţiei Naţiunilor Unite. Conform aceloraşi documente cauza secetei o constituie încălzirea globală.

Experţii atrag atenţia că în curând cei afectaţi de lipsa de apă potabilă ar putea fi de trei ori mai mulţi.

Potrivit statisticilor prezentate de experţii ONU unul din patru oameni de pe Terra nu are acces la apa potabilă. Jurnalul Naţional citează grupul interguvernamental de experti cu privire la schimbarile climatice care apreciază că există opt şanse din zece ca, în urma unei creşteri cu 2 grade a temperaturii medii planetare, resursele de apa să scadă.

Ei au avertizat în urmă cu două luni că temperatura medie planetară ar putea creşte cu 1,8 până la 4 grade, până în 2100. Ca urmare, secetele vor fi frecvente şi vor afecta zonele semiaride de astăzi.

O asemenea creştere ar face, cu o probabilitate de 50%, ca până la 2 miliarde de oameni să se confrunte cu o penurie de apă, între care 350 până la 600 de milioane în Africa şi 200 de milioane în Asia.

Experţii avertizează că dacă “termometrul mondial” ar creşte cu 4 grade Celsius, 3,2 miliarde de persoane ar rămâne fără apă. Într-un raport publicat in 2006, UNESCO estima că peste 25 de ani două treimi dintre locuitorii planetei vor trăi în ţări unde se vor înregistra probleme grave în aprovizionarea cu apa, îndeosebi în Africa de Nord, Orientul Mijlociu şi Asia.

Experţii au enumerat între consecinţele încălzirii globale topirea lacurilor glaciare şi scăderea debitelor râurilor alimentate de zăpadă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !