Oficialii europeni au verificat stadiul lucrarilor la autostrada Arad – Timisoara

19Comentarii
Oficialii europeni au verificat stadiul lucrarilor la autostrada Arad – Timisoara
Timp de două zile, joi şi vineri, membrii Comisiei pentru Dezvoltare Regională – REGI din cadrul Parlamentului European vizitează Aradul şi Timişul. Oficialii europeni s-au întâlnit, vineri, şi cu miniştrii Elena Udrea şi Teodor Baconschi la Timişoara.

Delegaţia străină a luat, joi, pulsul construcţiei unuia dintre cele mai importante proiecte susţinute de Uniunea Europeană în această regiune, atât din punct de vedere al influenţei asupra zonei, cât şi a valorii finanţării. Este vorba de autostrada Arad – Timişoara. Proiectul de infrastructură este finanţat prin intermediul Programului Operaţional Sectorial – Transport al UE, la care se adaugă şi bani obţinuţi de la BEI şi BERD.

„Ne dorim ca la sfârşitul anului viitor să inaugurăm autostrada Arad – Timişoara”, a declarat Sorin Lucaci, reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, la întâlnirea cu parlamentarii europeni.

Pe porţiunea de autostradă dintre Arad şi Timişoara, parte a proiectului pentru Coridorul European IV de circulaţie rutieră, situaţia este destul de bună, susţin reprezentanţii autorităţilor române. Au fost deschise 14 situri arheologice dintre care 13 au fost deja descărcate, iar pe o porţiune de 6 kilometri a fost deja turnat primul strat de asfalt. De asemenea, trei sferturi dintre lucrările la podeţe au fost deja terminate, situaţia fiind una bună şi la lucrările mai dificile, la poduri si pasaje. În acest moment, o treime din lucrarea de 35 de kilometri este finalizată.

Conducătorul delegaţiei REGI, Lambert van Nistelrooij, a apreciat că această lucrare, ca şi toate investiţiile în domeniul dezvoltării infrastructurii, are o importanţă deosebită pentru Parlamentul European. El a mai spus că speră ca tronsonul de autostradă vizat să fie deschis circulaţiei cât de curând. Autostrada Arad – Timişoara se va lega la centura de ocolire a Aradului, realizată tot la profil de autostradă.

În perioada următoare trebuie demarate licitaţiile pentru tronsonul Nădlac – Arad, care va face legătura cu autostrada Ungariei, respectiv cel dintre Deva şi Orăştie. De asemenea, ar trebui să înceapă lucrările şi la viitoarea autostradă dintre Timişoara şi Lugoj.

Reprezentanţii Comisiei pentru Dezvoltare Regională – REGI au participat vineri la o întâlnire pe tema fondurilor europene organizată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest la Consiliul Judeţean Timiş, unde au fost prezenţi şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor