Oficial! Se cauta secretar la Primaria Timisoara, dupa era Cojocari. ANFP face concurs

De Roxana Deaconescu
8Comentarii
Oficial! Se cauta secretar la Primaria Timisoara, dupa era Cojocari. ANFP face concurs
© Tion: Oficial! Se cauta secretar la Primaria Timisoara, dupa era Cojocari. ANFP face concurs
Se caută o persoană care să-l înlocuiască pe Ioan Cojocari în funcția de secretar al Primăriei Timișoara. Unul dintre cei mai longevivi secretari din România a ieșit la pensie în vara anului 2016, locul lui fiind luat de Simona Drăgoi, însă cu titlu interimar. Acum, Agenția Națională a Funcționarilor Publici organizează concurs pentru acest post.

În luna iulie a anului 2016, Ioan Cojocari își petrecea ultimele zile în Primăria Timișoara. Oficial, ultima zi de lucru a fost 26 iulie 2016, Cojocari fiind numit în funcția de secretar prin ordin de prefect pe 1 mai 1992. Primarul Nicolae Robu o numise în funcție, cu titlu interimar, pe Simona Drăgoi, care lucrează în Primăria Timișoara încă de dinainte de anul 2000.

Ioan Cojocari a fost un personaj extrem de controversat. Se lăuda, la finalul carierei de secretar, că a participat la peste 700 de ședințe de consiliu local. În luna aprilie a anului trecut, el a fost trimis în judecată de către DNA, în stare de libertate, alături de fostul primar Gheorghe Ciuhandu, fostul viceprimar Adrian Orza și alți funcționari și șefi din Primăria Timișoara, în dosarul finanțării echipei de fotbal Poli, în perioada în care clubul a fost patronat de Marian Iancu.

ANFP organizează luna aceasta concurs pentru ocuparea funcției publice de conducere vacante de secretar al Municipiului Timișoara. Proba scrisă are loc în 16 octombrie, la ora 10, la Instituția Prefectului.

Dosarele de înscriere se pot depune în termen de 20 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, concursul fiind afișat în 15 septembrie, la ora 8.

Candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute de Legea 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici: să aibă studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul științelor juridice sau administrative; să aibă studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, în condiţiile legii, dar și o vechime de minimum trei ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice.

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă mai multe documente: copie după actul de identitate, formular de înscriere, copie după diplomele de studii, copia carnetului de muncă sau adeverință care să ateste vechimea în muncă, cazierul judiciar, adeverință care să ateste starea de sănătate corespunzătoare și o declarație pe propria răspundere sau adeverință care să ateste că nu a desfășurat activități de poliție politică.

Bibliografie pentru concurs poate fi accesată aici, iar relații suplimentare se pot obține la sediul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici și la numărul de telefon 0374.112.726 sau 0374.112.741.

Articole pe aceeași temă:

TION: Noul secretar al Primariei Timisoara este o femeie. Simona Dragoi, in locul lui Cojocari
Secretarul Primăriei Timișoara de aproape 25 de ani a ieșit la pensie. Ioan Cojocari nu renunță însă la muncă, așa că merge să își ajute fiica la cabinetul notarial. În locul lui însă, în primărie, a fost numită o femeie: Simona Drăgoi, aflată și ea în Primăria Timișoara încă de dinainte de 2000. ...
TION: Era Cojocari a ajuns la final. Secretarul Primariei Timisoara de 25 de ani se face… ajutor de notar
Ioan Cojocari își petrece ultimele zile în Primăria Timișoara, după aproape 25 de ani de muncă. Longevivul secretar al municipalității a ieșit la pensie, așa că ziua de marți, 26 iulie, a fost, oficial, ultima zi de lucru. A petrecut-o… acasă. Cojocari își face curat în birou în aceste zile. A îm...
Tion: Ioan Cojocari nu se teme de suspendare, iese la pensie in august
Secretarul Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, cercetat în dosarul finanțării echipei Poli, în perioada în care clubul era patronat de Marian Iancu, se pregătește să iasă la pensie. Odată cu trimiterea în judecată, toți cei implicați, Cojocari și mai mulți angajați din primărie, dar și fostul primar...

 8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor