Oficial: Cine sunt primii proprietari de terenuri din Timisoara care platesc taxa pe paragina

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
4Comentarii
Oficial: Cine sunt primii proprietari de terenuri din Timisoara care platesc taxa pe paragina
© Tion: Oficial: Cine sunt primii proprietari de terenuri din Timisoara care platesc taxa pe paragina
Impozitul pe teren se mărește între 250 și 500 la sută pentru proprietarii care nu au avut grijă de terenurile ce le dețin în Timișoara și au ignorat avertismentele polițiștilor locali. Oficial, în această situație sunt, în primă fază, două timișorence și zece firme. Consilierii locali votează primele taxe pe paragină.

Polițiștii locali au pregătit totul pentru ca, de anul viitor, timișorenii care nu și-au îngrijit terenurile, deși au fost atenționați, să plătească taxa pe paragină. Oamenii legii au monitorizat pe tot parcursul anului situația terenurilor neîngrijite, dar și a clădirilor degradate din oraș. Supraimpozitarea a fost stabilită încă din iarna anului 2016. Dacă unii proprietari s-au conformat avertismentelor sau amenzilor date de Poliția Locală, iată că sunt persoane care au ignorat legea. În primă fază au fost pregătite 12 dosare, care ajung marți pe mesele consilierilor locali.

„În cursul anului 2017, cu ocazia verificărilor şi acţiunilor tematice organizate şi executate de poliţistii locali din cadrul Serviciului Protecţia Mediului, 132 de proprietari au fost sancţionaţi contravenţional. În urma acestor acțiuni, (n. r. proprietarul) nu s-a conformat măsurilor dispuse de poliţiştii locali şi nu a întreţinut în mod corespunzător pe parcursul anului 2017, terenul pe care-l deţine (…) Prin urmare, în conformitate cu art. 36 alin. (1) din Legea 215/2001, actualizată, privind administraţia publică locală propunem şi supunem spre dezbatere şi aprobare proiectul de hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Timişoara privind majorarea impozitului pe acest teren cu 500% (n.r. sau 250%, în funcție de situație)”, se arată în referatele ce însoțesc proiectele de hotărâre. Sunt 12 proiecte separate, câte unul pentru fiecare teren căruia i se aplică supraimpozitarea.

Ar urma să plătească impozite majorate pentru terenurile neîngrijite: SC Fondas Invest SRL, pentru un teren de 1.151 mp de pe str. Inocențiu Klein nr. 22 – majorare cu 500%, Asociația Clubului Sportiv FC Srbianca Giuchici, pentru un teren de 8.332 mp de pe Bd. Liviu Rebreanu – majorare cu 500%, SC Ro Alto Gradimento, pentru un teren de 250 mp de pe str. Steaua nr. 30 – majorare cu 250%, SC Keller Imobiliare SRL, pentru un teren de 5.749 mp (grădină și teren intravilan) de pe strada Armoniei nr. 18 – majorare cu 250%, SC Arc Management One SRL, pentru un teren de 11.719 mp de pe strada Textiliștilor nr. 9 – majorare cu 500%, SC Cielle SRL, pentru un teren de 4.207 mp de pe strada A. Coman – majorare cu 500%, SC Arhicenter SRL, pentru un teren de 707 mp de pe strada Mihail Jora nr. 2 – majorare cu 500%, SC Magnum Residence, Timișoara, pentru un teren de 8.506 mp de pe strada Zefirului nr. 37 – majorare cu 500%, Sofia Rădulescu, pentru un teren de 13.398 mp de pe Calea Torontalului nr. 21 – majorare cu 500%, SC RHS Company SRL, pentru un teren de 2.218 mp de pe Calea Torontalului – majorare cu 250%, SC Sevander Group, pentru un teren de 1.020 mp de pe strada Ștefan Octavian Iosif nr. 23 – majorare cu 500% și Liliana Tepeliga (Samargi), pentru un teren de 8.198 mp de pe strada Armoniei nr. 23 – majorare cu 500%.

Pentru ca aceste proprietăți să intre la supraimpozitare, consilierii locali trebuie să-și dea acordul pentru fiecare hotărâre în parte. Urmează ca până la sfârșitul anului să fie puse la punct și alte proiecte de hotărâre.

UPDATE. Consilierii locali au stabilit cine plătește primele taxe pe paragină pentru terenuri

Aleșii locali au adoptat toate proiectele de hotărâre pentru supraimpozitare propuse de funcționarii primăriei. Așa cum vă informam deja, două timișorence și zece firme vor plăti taxa pe paragină de anul viitor, pentru că nu și-au întreținut terenurile aflate în proprietate. Funcționarii primăriei pregătesc acum și proiectele de hotărâre pentru clădirile neîntreținute, urmând ca și cei care dețin imobile degradate să plătească impozite mai mari chiar și cu 500%, de anul viitor.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor