Şoferii mastodonţilor ignoră restricţiile de circulaţie

15Comentarii
Şoferii mastodonţilor ignoră restricţiile de circulaţie
Agenţii Poliţiei Comunitare şi cei ai Poliţiei Rutiere au verificat circulaţia autovehiculelor de mare tonaj, în urma sesizărilor primite de la timişorenii care se plâng de… trepidaţii la imobile, de faptul că aceste maşini circulă în voie, şi chiar cu viteză mare, pe străzile unde le este interzis accesul. 

Au fost vizaţi şoferii care nu respectă Hotărârea de Consiliu Local 485 din 2006, modificată prin HCL 21/2008, privind circulaţia autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi a utilajelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone. Prin această hotarâre se restricţionează accesul şi circulaţia mastodonţilor în anumite zone din Timişoara. Conform Poliţiei Comunitare, în urma verificărilor au fost aplicate doar cinci sancţiuni contravenţionale, a câte 2.500 de lei. Cei mai mulţi conducători auto au fost depistaţi cu autovehiculele de mare tonaj pe strada Frigului, în Calea Lipovei, deşi în zonă este interzisă circulaţia mastodonţilor şi există şi indicatoare în acest sens, dar şoferii au spus că nu le-au observat. Acţiunile vin în urma mai multor sesizări primite de la timişoreni, care au reclamat traficul de mare tonaj şi faptul că imobilele în care locuiesc se deteriorează din cauza trepidaţiilor.

Aceşti conducători auto riscă amenzi de 2.500 de lei dacă sunt prinşi în zonele de restricţie fără autorizaţie de circulaţie, sau cu un document care nu este valabil pentru intervalul orar, tonajul, traseul sau categoria respectivă. Autorizaţiile speciale de circulaţie, pentru maşinile de mare tonaj, sunt eliberate de către Serviciul Reglementări Transporturi Urbane al primăriei.

Sunt restricţionate accesul şi circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone în perimetrul delimitat de următoarele artere:

Bd. Dâmboviţa – Bd. Dr. Iosif Bulbuca – P-ţa General Gheorghe Domăşnean – Calea Stan Vidrighin – Str. Şt. O. Iosif – Baba Dochia – Andrei Şaguna – Calea Dorobanţilor – Gheorghe Adam – Avram Imbroane – Aristide Demetriade (de la intersecţia cu Str. Gh. Adam până la intersecţia cu Popa Şapcă) – Divizia 9 Cavalerie – Amurgului – Miresei – Cetăţii – Calea Bogdăneştilor – Circumvalaţiunii – Republicii – Str. Gării – Str. G. Pop de Băseşti – I. Preyer – Ion Barac – Dâmboviţa. Verificările vor continua.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor