Odiseea numită „Eurodyssee“

Odiseea numită „Eurodyssee“
REŞIŢA – Programul astfel intitulat le deschide tinerilor români porţile Franţei şi Portugaliei.

Este vorba despre stagii de pregătire în domeniile hotelier, turism, comerţ, alimentaţie publică, informatică, multimedia, artă, cultură şi administrativ/secretariat.

Stagiile, cu o durată de 3-7 luni, permit tinerilor să dobândească experienţă profesională şi să se perfecţioneze în cunoaşterea unei limbi străine.

Spre şi dinspre Europa

Informaţii despre programul în care judeţul nostru este membru din 1999 au fost aduse la cunoştinţa tinerilor care luni, 25 februarie a.c., au participat la prima sesiune de informare din acest an. „În funcţie de ofertele regiunilor gazdă, anul acesta ar mai putea avea loc sesiuni similare. În prima sesiune, are loc selecţia primară a candidaţilor, care susţin un test de limbă şi primesc informaţii despre regiuni şi condiţii“, ne-a declarat Camelia Şuşco, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean (CJ) Caraş-Severin, instituţie prin care se derulează programul amintit.

Conform d-rei Şuşco, până în prezent, 40 de tineri din judeţ au urmat stagii în Belgia, Franţa, Portugalia şi Croaţia. Candidaţii care vor fi selectaţi, vor trebui să opteze pentru o regiune anume, care-şi va alege stagiarii pe baza dosarelor acestora.

Criterii şi condiţii

Purtătorul de cuvânt al CJ ne-a mai comunicat că „Eurodyssee“ este un program pe bază de reciprocitate în cadrul căruia tineri francezi şi belgieni au urmat stagii în Caraş-Severin.

Precizăm că programul se adresează tinerilor de 18-30 de ani, cunoscători ai limbii franceze şi/sau engleze şi care au cunoştinţe de informatică şi studii de specialitate în funcţie de stagiul propus.

Ionel Ivaşcu

ionel.ivascu@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor