Obligaţi să plătească din urmă

Îi verifică
Îi verifică
TIMIŞOARA – Bolnavii care ajung la spital şi nu au cotizat la sistemul asigurărilor de sănătate cinci ani consecutiv, au două posibilităţi: să plăteasă asigurarea din urmă sau spitalizarea.

Cei mai mulţi dintre aceştia plătesc asigurarea, dar sunt şi bolnavi care preferă să dea bani spitalului pentru serviciile prestate. „În luna octombrie au fost 10 pacienţi care şi-au plătit spitalizarea, care a ajuns până la 2.000 Ron”, ne-a spus Mădălina Sauca, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Conform reformei în sănătate, această prevedere se aplică pentru „toate persoanele care au obligaţia de a se asigura şi nu pot dovedi plata contribuţiei. Acestea sunt obligate, pentru a obţine calitatea de asigurat, să achite contribuţia legală lunară pe ultimii 5 ani, începând cu data primei solicitări de acordare a serviciilor medicale, calculată la salariul de bază minim brut pe ţară, în vigoare la data plăţii, sau de la data ultimei plăţi a contribuţiei, respectiv de la data când plata contribuţiei era obligatorie, dacă perioada scursă este mai mică de 5 ani, calculându-se majorări de întârziere”, se arată în lege.

Dacă un pacient nu a cotizat în toţi cei cinci ani, acesta trebuie să plătească 2.300 Ron în fondul de sănătate al CJAS.

Îi verifică
Spitalele verifică pacienţii care ajung internaţi dacă sunt asiguraţi sau nu printr-un program special al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş.

Sanda Lupean
sanda.lupean@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor