Oamenii prietenoşi riscă să se îngraşe

Oamenii prietenoşi riscă să se îngraşe
Cercetătorii japonezi confirmă faptul că persoanele sociabile au tendinţa de a se îngrăşa, în timp ce cele anxioase sunt mai degrabă slabe, potrivit unui studiu care examinează legătura dintre personalitate şi indicele de masă corporală.

La acest studiu, publicat în Journal of Psychosomatic Research, au participat peste 30.000 de persoane din nord-estul Japoniei, cu vârste cuprinse între 40 şi 64 de ani. Participanţii la studiu au oferit informaţii despre greutate şi înălţime şi au efectuat un test de personalitate.
Rezultatele acestui studiu indică faptul că persoanele sociabile, extrovertite, prezintă mai mari probabilităţi de a avea un indice de masă corporală mai mare de 25, o limită de la care începe obezitatea, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Tohoku, Japonia.
După ce specialiştii au luat în calcul ceilalţi factori care determină greutatea, precum fumatul, aceştia au descoperit că bărbaţii extrovertiţi prezintă de 1,73 ori mai multe probabilităţi de a fi supraponderali faţă de bărbaţii introvertiţi. În ceea ce priveşte femeile, cele extrovertite prezintă de 1,53 ori mai multe probabilităţi de a fi obeze.
Persoanele catalogate drept “foarte anxioase” au prezentat de două ori mai multe probabilităţi de a fi subponderale faţă de persoanele catalogate drept “anxioase”.
Rezultatele demonstrează că personalitatea trebuie luată în calcul atunci când se pun la punct măsuri de prevenire a obezităţii şi a slăbiciunii corporale, spun cercetătorii.
Indicele de masă corporală se obţine împărţind greutatea la pătratul înălţimii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor