Oamenii îşi cer în continuare taxa auto înapoi

15Comentarii
Oamenii îşi cer în continuare taxa auto înapoi
Vor înapoi banii daţi pentru maşinile second-hand. Timişorenii nu se lasă uşor şi solicită restituirea taxei de primă înmatriculare. La sediul Administraţiei Finanţelor Publice au fost depuse numeroase dosare pentru recuperarea banilor plătiţi în contul fostei taxe de prima înmatriculare.

Până anul trecut cine importa o maşină second hand era nevoit să plătească la buget o taxă de primă înmatriculare, stabilită în funcţie de vechimea autoturismului, capacitatea cilindrică şi norma de poluare în care se încadra. Între timp taxa a fost eliminată şi înlocuită cu taxa pe poluare. Numeroşi dintre cetăţenii care au plătit vechea taxă au adresat Finanţelor cereri de restituire a sumelor plătite. Dar, pentru a putea recupera banii oamenii sunt nevoiţi să acţioneze instituţia în judecată.

Solicitanţii sunt nevoiţi să depună o contestaţie la Administraţia Finanţelor, ei primesc un răspuns negativ din cauză că taxa a fost aplicată la acea oră pe baza unei legislaţii existente şi ulterior se adresează instanţei. Aproape în totalitate cererile adresate judecătorilor au fost aprobate, taxa de primă înmatriculare fiind considerată ilegală. Uniunea Europeană a cerut eliminarea taxei, comisarii au apreciat că normativul încalcă aquis-ul comunitar.

Numărul celor care au acţionat Administraţia Finanţelor în judecată pentru recuperarea taxei depăşeşte 150, numărul dosarelor depuse pentru recuperare la ghişeele instituţiei fiind mult mai mare. Mulţi contribuabili fie nu au decis încă să se lupte cu sistemul fie nu au bani să plătească un avocat pentru un proces. Deja în 118 dosare a fost efectuată deja restituirea sumelor datorate, fiind vorba de aproape 700.000 de lei.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor