Oameni obişnuiţi, locuri de muncă obişnuite

3Comentarii
nestle
nestle
Timisoara -In aceasta toamna Nestlé Romania a incheiat un parteneriat cu Fundatia „Pentru Voi” prin care doua echipe mobile, formate din persoane cu dizabilitati intelectuale au fost angajate pe o perioada limitata in cadrul fabricii Nestlé din Timisoara.

“Introducerea unei echipe mobile ca forma de angajare in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale este o premiera pentru Romania. 20 de persoane beneficiare ale Fundatiei noastre au fost angajate cu contract de munca in cadrul fabricii Nestlé si desfasoara operatiuni de ambalare sub indrumarea a 2 educatori specializati. Rolul educatorilor este de a facilita interactiunea intre persoanele cu dizabilitati intelectuale si restul angajatilor, de a explica sarcinile zilnice de serviciu intr-un limbaj usor de inteles. Unitatea protejata Pentru Voi a devenit o veritabila intreprindere sociala reusind sa angajeze 46 de persoane cu dizabilitati intelectuale in doar 4 luni de functionare.”, a declarat Laila Onu, Director Executiv Fundatia „Pentru Voi”.
Cele 20 de persoane cu dizabilitati intelectuale si-au schimbat statutul din asistat in angajat; vor lucra 40 de ore saptamanal in cadrul companiei Nestlé, beneficiind de dublul salariului minim pe economie si de tichete de masa.
“Sunt in asentimentul tuturor colegilor mei daca afirm ca suntem foarte multumiti de activitatea noilor nostri colaboratori. Speram ca exemplul nostru sa fie urmat si de alte companii pentru ca tot mai multe persoane cu dizabilitati intelectuale sa beneficieze de un loc de munca decent, intr-un colectiv de oameni obisnuiti”, a declarat Edward Smith, Directorul Fabricii Nestlé din Timisoara.
Inca si Milan sunt prieteni dintotdeauna. S-au cunoscut la Centrul de zi „Pentru Voi” in urma cu cativa ani si de atunci sunt nedespartiti. Au mers impreuna in tabere de vara, au participat ca si auto-reprezentanti la conferinte, iar acum lucreaza impreuna in echipa Nestlé pe post de ambalatori. Veniturile obtinute in aceste luni vor contribui la sustinerea cheltuielilor familiei.
Context legislativ
Conform legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati, persoanele juridice care au mai mult de 50 de angajati sunt obligate sa angajeze 4% persoane cu dizabilitati. Daca nu angajeaza, pot alege intre a plati lunar statului valoarea a 50% din salariul de baza minim brut pentru fiecare persoana cu handicap care ar fi trebuit angajata sau sa achizitioneze produse sau servicii de la unitati protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma echivalenta cu suma datorata bugetului de stat.
Fundatia Pentru Voi a infiintat in luna mai Unitatea protejata „Pentru Voi” care in doar patru luni a cunoscut o dezvoltare remarcabila atat din punct de vedere al numarului de persoane, 46 persoane cu dizabilitati incadrate in munca, cat si din perspectiva cifrei de afaceri 75,120 RON. Aceasta dezvoltare este rezultatul actiunilor de lobby ale echipei “Pentru Voi” pe langa companiile care se incadreaza in categoria de mai sus.
Serviciul de angajare asistata din cadrul Fundatiei „Pentru Voi” s-a transformat intr-o intreprindere sociala, care cuprinde 23 de persoane cu dizabilitati angajate de diferite companii din cadrul comunitatii locale si alte 46 de persoane cu dizabilitati angajate in cadrul Unitatii Protejate „Pentru Voi”. Unitatea protejata Pentru Voi ofera o gama variata de servicii: echipe mobile pentru ambalarea de produse promotionale, gradinarit si curatenie in spatii exterioare, un atelier de copy-center in cadrul caruia se realizeaza brosuri, pliante, reviste, carti de vizita, postere; o brutarie care produce si distribuie cornuri cu sare si cornuri cu ciocolata; o grupa de lucru care implica persoane cu dizabilitati intelectuale severe.
Nestlé Romania este o companie responsabila, integrata in viata culturala, sociala si economica a comunitatii. Programele si proiectele sale de responsabilitate sociala includ educatie nutritionala si cercetare, suport financiar pentru activitati de caritate, educare si formare, donatii de alimente. Compania Nestlé Romania are 650 de angajati, dintre care 300 la sediul din Bucuresti si 350 la fabrica din Timisoara.
Fundatia “Pentru Voi” este o organizatie neguvernamentala al carei scop este cresterea calitatii vietii persoanelor cu dizabilitati de dezvoltare.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor