Oameni la capătul răbdării

Oameni la capătul răbdării
REŞIŢA – Persoanele vârstnice ale municipiului stau zilnic la coadă pentru a-şi ştampila legitimaţia de transport.

Cozi, nerăbdare, bătrâneţe pusă la încercare, sunt doar câteva dintre „recompensele“ primite de persoanele vârstnice. Situaţia din faţa sediului Prescom din zona Renk datează din 28 decembrie 2007, când zeci de vârstnici au început să stea la coadă pentru o banală ştampilă.

Realitate pusă pe hârtie

În urma numeroaselor sesizări primite la redacţie ne-am deplasat la faţa locului pentru a vedea cum decurg lucrurile. Am fost impresionaţi de numărul mare al oamenilor aşezaţi în faţa sediului.

Unii dintre ei se uitau la tabelul de la intrare pe care erau inscripţionate în ordine alfabetică programările fiecărei zile. „Spectatorii primului rând“ erau oameni care stăteau în picioare sprijiniţi în cârje. Deşi programul funcţionarilor începe la ora 9.00, mulţi dintre oameni îşi ocupă locurile începând cu ora 5.30 pentru a fi siguri că vor fi primii la „ştampilare“.

„Ceea ce se întâmplă aici este o bătaie de joc, de ce la vârsta noastră trebuie să avem parte de aşa ceva?“, spune pe un ton ridicat domnul Ştefan care stă la coadă de la opt dimineaţa.

„Circulaţia“ se desfăşoară greu. Instalaţia electrică a sediului joacă feste, lăsându-i fără curent în mod repetat îngreunând munca funcţionarilor. „Înăuntru intră câte zece persoane care stau doar zece minute. Se lucrează doar la un ghişeu pentru că cealaltă doamnă face încheierea situaţiei pe anul 2007“, ne-a spus agentul de pază Daniel Florea.

Soluţia „e pe drum“

Pentru a afla mai multe detalii am luat legătura cu Nelu Nistor, şeful serviciului Transport Local din cadrul Prescom. „Am avut o avarie la instalaţia electrică şi de aceea s-a tot întrerupt curentul, dar acum s-a rezolvat. Am făcut un program în ordine alfabetică, dar oamenii vin, cu toate că în ziua respectivă nu sunt programaţi. Pe această cale îi rugăm să respecte acest program. În altă ordine de idei, nu se poate efectua ştampilarea legitimaţiei în alt loc, deoarece trebuie să verificăm baza de date. Acest lucru se poate face doar la sediul din zona Renk deoarece doar aici avem acces la internet“, ne-a declarat acesta.

Alexandra Mănescu

alexandra.manescu@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor