O timişoreancă pleacă să descopere secretele peşterilor din Laos

13Comentarii
O timişoreancă pleacă să descopere secretele peşterilor din Laos
Speologii români se antrenează pentru un record de scufundare în peşterile din Laos, unul dintre ultimele locuri virgine din lume în domeniul speologiei. O echipă mixtă româno-franceză va participa la o importantă expediţie internaţională de explorare speologică şi subacvatică. Din echipă va face parte şi Ioana Axinte, stabilită în Timişoara.

Ioana are 29 de ani şi este manager zonal de vânzări la o firmă de distribuţie IT din Timişoara. Pasionată de speologie, ea are o experienţă de zece ani în domeniul descinderilor în peşteri, iar de opt ani este membră a Federaţiei Române de Speologie. Cea mai adâncă peşteră în care a coborât până acum a fost la 300 de metri adâncime, iar acum va avea posibilitatea să exploreze în premieră marile sisteme carstice subterane din Masivul Khammouane, alături de alţi zece speologi şi scafandri din Franţa şi România.

Mai mult, ei vor încerca să realizeze un record de scufundare în peşterile din Laos. Expediţia „Laos 2010” este organizată de Asociaţia „Geokarst Aventure”, sub egida Federaţiilor de Speologie din România şi Franţa, şi va avea loc în perioada 15 ianuarie – 8 februarie. Pe parcursul celor trei săptămâni, speologii români vor putea transmite în ţară informaţii în timp real, pe site-urile oficiale ale expediţiei: www.ro.expe-laos.com şi www.expe-laos.com.

 

 

 13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor