O săptămână plină de evenimente culturale cu intrare liberă pentru timişoreni

O săptămână plină de evenimente culturale cu intrare liberă pentru timişoreni
Proiecţii de scurt-metraje, concerte, expoziţii şi spectacole: de asta vor avea parte timişorenii săptămâna viitoare, cu ocazia unei noi ediţii a Cafekoultour – Săptămâna Cafenelelor. Partea bună: la toate evenimentele, intrarea va fi liberă.

A şasea ediţie Cafekultour la Timisoara şi-a propus să ofere timişorenilor, timp de şase zile, în cafenelele şi barurile din oraş, un program cultural variat, care promovează arta tânără în diferitele ei forme contemporane.

Filosofia Centrului Cultural francez este de a pune accentul pe diversitatea culturală. Evenimentele anterioare au fost urmărite, de la an la an, din ce în ce mai mult, şi suntem fericiţi că şi tinerii au început să fie interesaţi. În fiecare seară vom oferi altceva publicului”, a declarat Eric Baude, directorul Centrul Cultural Francez din Timisoara, care organizează Cafekultour, în parteneriat cu Centrul Cultural German.

Săptămâna cafenelelor îşi propune să scoată arta din spaţiile convenţionale şi să o aducă în spaţiul public, pentru a oferi acces unei categorii mai vaste de spectatori. „Ideea noastră este de a consilia publicul tânăr, care de obicei este mai interesat, Vrem să aducem arta contemporană în spaţiul public, lucru care nu se prea întâmplă în România, poate doar la Bucureşti”, a adăugat directorul CCF Timisoara.

Program diversificat, pentru toate categoriile de public

Săptămâna cafenelelor va debuta cu o seară poloneză, luni, 19 aprilie, de la ora 20, în clubul Bunker. Şcoala de Film, Teatru şi Televiziune din Lodz este una dintre cele mai prestigioase instituţii europene din domeniu, iar prin sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti vor fi proiectate la Timişoara cinci dintre cele mai noi scurt-metraje realizate la Şcoala din Lodz. Mai apoi, manifestările vor continua marţi seara, de la ora 20, în clubul D’arc, în cadrul serii româneşti. Invitat special va fi Ion Dumitrescu, care va propune publicului din Timisoara un performance sonor, o investigaţie afectivă a primului mijloc de comunicare în masă: radioul.

Serile de miercuri şi joi din Săptămâna Cafenelelor sunt rezervate Centrului Cultural German, care a pregătit spectatorilor un cine-concert şi o expoziţie de fotografie. Miercuri seara, de la ora 20, în clubul Setup, trupa Shortfilmlivemusic din Germania va pune în scenă cine-concertul „Reconstructing Mahler – A vision’s gleaming sounds”, iar joi, de la ora 19, în Bierhaus va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Ortszeit – Local Time” a artistului Stefan Koppelkamm.

Vineri, în cafeneaua Aethernativ va fi invitat special artistul Kendo, care va oferi timişorenilor o demonstraţie de grafitti. Săptămâna cafenelelor se va încheia sâmbătă, în Porto Arte, de la ora 20, cu spectacolul de marionete „Germaine Grancru şi ai săi”. Intrarea la toate evenimentele este liberă.   

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !