O parte din clădirea Clinicii de Balneofizioterapie din Timişoara se scufundă

1Comentariu
O parte din clădirea Clinicii de Balneofizioterapie din Timişoara se scufundă
Aflată pe strada Loga din Timişoara, Clinica de Balneofizioterapie are nevoie, în acest moment de mai multă atenţie şi îngrijire decât orice pacient care i-a trecut pragul vreodată.

Motivul? După cum ne-a declarat managerul Spitalului Clinic Municipal, prof. dr.Octavian Creţu, sub oblăduirea căruia se află şi Clinica în discuţie, este foarte simplu -„ştim că anumiţi pacienţi au cerut redeschiderea bazinului mare, dar acest lucru în momentul de faţă este imposibil. Primul motiv ar fi că respectiva clădire în care ne desfăşurăm activitatea este revendicată, suntem în instanţă. Noi am emis cerere de neretrodecedare, astfel că, atâta vreme cât ne aflăm în litigiu nimeni nu îşi asumă riscul de a investi într-o clădire care nu ne aparţine”. În aceste condiţii, în interiorul imobilul au apărut mai multe fisuri în structura de rezistenţă şi a fost necesară închiderea părţii care includea şi bazinul mare. Cel de al doilea motiv ar fi legat de sonda care alimenta cu apă bazinul. Vechimea ei nici măcar nu se poate preciza cu exactitate. Pentru că s-a fisurat în mai multe locuri a inundat o zonă din Complexul Studenţesc, pentru care s-au primit reclamaţii din partea Ligii Studenţeşti. Traseul conductei plecă din zona Băncii Române de Dezvoltare, traversează Parcul Copiilor şi ajunge pe strada Loga. Depistându-se şi alte fisuri şi infiltraţii au fost inundate şi alte clădiri din zonă, cum ar fi sediul PSD-ului şi alţi vecini. Toate acestea au dus la sigilarea sondei care este, de fapt, proprietatea Institutului Naţional al Minelor şi care percepea o taxă de exploatare de 5 miliarde de lei la cinci ani. „Ne aflăm într-o situaţie delicată, forajul a fost executat de Primăria Timişoara, terenul este al Universităţii – nu vă pot preciza dacă este vorba de Politehnică sau Universitatea de Vest – iar beneficiarul este Spitalul Clinic Municipal. De plătit cine plătea o apă pe care oricum nu o foloseam? Tot noi. Până când imobilulul nu va fi câştigat în instanţă şi nu va fi o clădire a Statului Român nimeni nu îşi asumă nici u fel de riscuri”, este de părere prof. dr. Octavian Creţu. Totuşi, în incinta Clinicii de Balneofizioterapie funcţioneză un bazin mai mic, care are o capacitate de 15-2O de persoane. Solicitările sunt, cei drept, mult mai mari, astfel că după ce se epuizează fondurile de la Casa de Asigurări, Spitalul Municipal susţine financiar şedinţele de fizioterapie cu o sumă care se ridica la 5OO de milioane de lei pe lună.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor