O orchestra de adolescenti din Coreea de Sud a impresionat mica Viena muzicala

De S.P.D.
Reactualizat la:
3Comentarii
O orchestra de adolescenti din Coreea de Sud a impresionat mica Viena muzicala
O orchestra de adolescenti din Coreea de Sud a impresionat mica Viena muzicala
Sute de timişoreni s-au bucurat, joi seara, de o minunată întâlnire cu arta şi exotismul Coreei de Sud. Nu acelea pe care fanii serialelor coreene cu intrigi şi lovituri de palat le savurează, ci ale lumii şi culturii ei de astăzi tonică, plină de farmec şi de tinereţe. Orchestra de suflători şi percuţie Dabyeot din Hamyang, Gyeongsangnamdo, a suţinut un concert la Timişoara, primul din turneul pe care tinerii artişti îl susţin în Europa.

Orchestra dirijată de Jeon Gaujun a interpretat piese de jazz, muzică de filme şi cântece tradiţionale coreene. “Time to say goodbye” al lui Francesco Sartori, într-un aranjament de L.H.Sang, “Tonight” de Leonard Bernstein, un song din filmul Piraţii din Caraibe, “The Rock” al lui Hans Zimmer, “El Toro” de Gunter Noris sau “El Cumbachero de Rafael Hernondez sunt doar câteva dintre piesele care au compus programul muzical plin de culoare al serii. La finalul primei părţi a concertului, ân faţa alămurilor strălucitoare s-au instalat tobele tradiţionale coreene, iar Concerto Sinmodeum pentru patru percuţii a stârnit ropote de aplauze. Publicul a fost cucerit de seriozitatea, frumuseţea, disciplina şi virtuozitatea interpreţilor, majoritatea elevi de liceu sau chiar mai tineri, ca şi de sunetul curat al orchestrei şi vivacitatea ei. “Sunt cu adevărat impresionanţi, se vede cât de mult au studiat, cât de în serios iau muzica şi cât de pasionaţi sunt de ea”, a remarcat dirijorul Radu Popa. Hamyang Dabyeot Youth Brass Band s-a înfiinţat în 2005, într-un oraş cu 40 000 de locuitori, înconjurat de munţii Jiri şi Deokyou. “Aţi putea considera o nesăbuinţă ca o orchestră coreeană, formată din mai mult de 70 de adolescenţi, să decidă, împreună cu liderul lor, că pleacă într-un turneu în Europa. Dar noi am pregătit acest turneu şi acest spectacol încă din 2009. Sunt sigur că band-ul nostru vă va emoţiona şi atinge inimile, chiar dacă nu este o orchestră profesionistă, şi ştiu că aprecierea publicului de aici îi va face pe tinerii din orchestră să viseze şi să muncească mai mult”, a transmis liderul orchestrei, Oh Chang.

Concertul la Timişoara al orchestrei Dabyeot a fost organizat în cadrul programului Mica Vienă de Primăria Timişoara, Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, Asociaţia Pro Philarmonia, Fundaţia Academică Culturală Timişoara (FACT) şi Filarmonica Banatul. Turneul artiştilor coreeni continuă la Budapesta şi Viena.

Concert coreean in Timisoara – Mica Viena

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor