O noua statie de epurare a apei, la Deta

De Delia S. Barbu
Reactualizat la:
O noua statie de epurare a apei, la Deta
Aquatim a semnat contractul pentru realizarea unei staţii de epurare nouă, în Deta. Lucrarea face parte din proiectul de Extindere şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în Timiş.

În data de 3 ianuarie 2012, Aquatim a semnat contractul “Lot 1- Realizare Staţie de Epurare nouă în Deta” din cadrul Proiectului Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş. Contractul are o valoare de 9,33 milioane de lei (2,17 milioane de Euro) şi a fost atribuit, în urma licitaţiei publice deschise, unui consorţiu de firme având ca lider firma SC Grup Romet SA.

Proiectul Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş este în valoare de 118,87 milioane de Euro (din care autorităţile locale contribuie cu 1,73%, restul fiind asigurat de Aquatim – 13,04%, bugetul de stat – 11,30% şi Uniunea Europeană – 73,93% din Fondul de Coeziune) şi este destinat investiţiilor în infrastructura de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş.

În cadrul proiectului se vor realiza extinderea reţelei de canalizare cu 200 km, extinderea reţelei de apă cu 100 km, construirea a 7 staţii de epurare a apei uzate şi 3 staţii de tratare a apei potabile. Localităţile incluse în acest proiect sunt Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român. Aquatim derulează al doilea mare proiect de investiţii cu fonduri nerambusabile, după ce în anul 2002 a accesat o finanţare ISPA în valoare de 45,32 milioane de Euro (din care 32,25 milioane de euro fonduri nerambursabile).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !