O noua disputa Ciuhandu vs. Robu

De A.S.
Reactualizat la:
2Comentarii
Nicolae Robu si Gheorghe Ciuhandu
Nicolae Robu si Gheorghe Ciuhandu
Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a răspuns marţi acuzelor lansate la finele săptămânii trecute de preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, la adresa instituţiei pe care o conduce, după ce Comisia de ordine publică de la nivelul municipalităţii le-a respins liberalilor cererea de a amplasa mai multe standuri în oraş. Edilul a analizat si limbajul liberalului.

Liberalii motivau că ar fi vrut să amplaseze mai multe standuri în municipiu pentru a consulta cetăţenii în legătură cu masterplanul care va sta la elaborarea viitorului Plan Urbanistic General al Timişoarei. Primarul a considerat că acţiunea ar fi fost electorală, iar solicitarea a fost respinsă.

„Supărarea domnului Nicolae Robu pe primărie a pornit de la faptul că în Comisia de ordine publică nu s-a acceptat ca, până la începerea campaniei electorale, membri ai PNL să împânzească oraşul cu mese şi flipcharturi pe care să noteze, chipurile, nevoile cetăţenilor. Fac precizarea că în solicitarea PNL nu se spunea nici un cuvânt despre o consultare a cetăţenilor pe tema masterplanului Timişoarei, fapt pentru care Comisia, în care sunt reprezentate mai multe instituţii din oraş, a găsit de cuvinţă să răspundă cerând PNL să revină cu această cerere în campania electorală”, a declarat Ciuhandu, precizând că în opinia sa şi consultarea cetăţenilor pe marginea masterplanului ar fi fost o ipocrizie, atâta timp cât reprezentanţii PNL nu s-au implicat, susţine el, în îmbunătăţirea acestui concept general de dezvoltare propus de primărie.

Edilul a catalogat ca fiind „mult mai grave” afirmaţiile liderului PNL Timiş legate de funcţionarii publici din Primăria Timişoara, care după părerea sa denotă faptul că liberalul nu cunoaşte Legea Administraţiei Publice Locale, Legea privind Statutul Funcţionarului Public şi Codul de Conduită al Funcţionarului Public. „Să ameninţi funcţionarii cu faptul că vor “zbura rapid” din primărie după ce vei câştiga alegerile, să împarţi oamenii în tabere, să creezi tensiuni, să arăţi că ai parti-prisuri şi să faci toate acestea într-un moment în care sunt mai bine de şase săptămâni până la demararea campaniei electorale denotă o disperare pe care eu, personal, nu o înţeleg (…). Declaraţii de acest gen nu îl fac pe Nicolae Robu să pară un candidat periculos la Primăria Municipiului Timişoara ci, mai degrabă, un om periculos pentru acest oraş”, a conchis Ciuhandu, acuzându-l pe Robu că foloseşte un limbaj „bolşevic” şi „parcă decupat din limbajul comuniştilor din perioada postbelică”, găsind ca posibilă explicaţie pentru declaraţiile sale, cităm, „mentalitatea indusă în cadrul fostei UASCR, în care a fost probabil educat”.

Robu: Tonul lui Ciuhandu arată că e disperat

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, nu a așteptat foarte mult să îi dea replica primarului țărănist Gheorghe Ciuhandu. Într-un comunicat trimis presei, Robu afirmă că tonul lui Ciuhandu demonstrează că acesta e disperat.

„Tonul d-lui Ciuhandu arată că nu numai clientela sa ţărănistă din Primărie este disperată, ci chiar şi Domnia Sa. Cum altfel ar fi putut dl. Primar să-şi piardă şi singura calitate pentru care timişorenii l-au tot votat de 16 ani încoace, cea cu care mereu i-a vrăjit – eleganţa şi stăpânirea de sine -, coroborând-o cu arta de a se victimiza că nu-i iese mai nimic, deoarece îl boicotează <<miticii>>”, afirmă Robu.

Liderul liberalilor din Timiş precizează că în declaraţiile sale i-a atacat doar pe unii şefi din Primăria Timişoara, care, în opinia lui, reprezintă „o clică incompetentă şi coruptă”. „Eu am spus răspicat în declaraţiile mele: angajaţii simpli ai Primăriei Timişoara şi ai societăţilor subordonate Primăriei sunt oameni cumsecade, serioşi, cinstiţi, corecţi şi harnici, în majoritatea lor, ca peste tot. Îi apreciez şi îi stimez şi, când voi deveni primar, voi avea grijă să fie mai respectaţi ca acum şi să le meargă, din toate punctele de vedere, mai bine ca acum. O parte din şefi, însă – nu toţi, accentuez – reprezintă o clică incompetentă şi coruptă! Aceştia nu fac altceva decât să-i şicaneze pe timişoreni, să-i poarte pe drumuri, să le tergiverseze orice cerere, să le pretindă şpagă etc. şi să ţină Timişoara pe loc sub aripa protectoare a d-lui primar. Pe aceştia am spus că-i voi zbura din Primărie, evident, cu respectarea legii, pentru incompetenţă şi indisciplină! Şi-i voi zbura, o repet! (…)”, mai spune Robu.

În încheiere, preşedintele PNL Timiş ţine să spună că provine dintr-o familie de oameni simpli şi are o educaţie „profund anticomunistă”, din cauză că tatăl său a făcut puşcărie politică.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor