O noapte mai calma in Franta

Violenţele au continuat în Franţa pentru a 16-a noapte consecutiv. În pofida întăririi dispozitivului de forţe de ordine, confruntările de stradă par fără sfârşit

Azi-noapte, alte 500 de maşini au fost incendiate, iar peste 200 de oameni au fost arestaţi. Bilanţul anunţat de poliţia franceză este mai grav decît în noaptea precedentă, dar departe de maximul înregistrat zilele trecute, înainte de decretarea stării de urgenţă.În regiunea pariziană s-a înregistrat o scădere simţitoare a violenţelor.

Autorităţile au anunţat că au fost incendiate 86 de vehicule, faţă de 111 în noaptea de joi spre vineri. Un poliţist a suferit arsuri grave la faţă într-un cartier din nordul capitalei franceze. El a fost surprins de explozia unui cockteil Molotov, în timp ce încerca să stingă flăcările care au cuprins o maşină. Trei mii de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi la Paris, unde prefectura a interzis adunările publice pentru sîmbătă şi duminică.

Măsura şi-a propus să prevină dezordinea în locurile publice şi să preîntîmpine extinderea violenţelor în cartierele unde pînă acum a fost linişte. Poliţia a descoperit că tinerii se îndeamnă la acte de vandalism şi la distrugeri prin mesaje pe telefoanele mobile sau pe internet.

Printr-un astfel de apel, rebelii sunt chemaţi pe 12 noiembrie să iasă din nou în stradă la acţiuni violente.

În paralel, autorităţile au precizat că, de pe 27 octombrie, cînd au izbucnit revoltele, s-au operat în total 2.370 de arestări. 358 de persoane au fost deja condamnate la pedepse cu închisoarea. Organizaţia Amnesty International s-a declarat îngrijorată de eventuale încălcări ale drepturilor omului, o dată cu instaurarea stării de urgenţă.
Regulament de plasare a anunturilor